Κλειστά θα είναι σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα τα φαρμακεία, μετά την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου να συμμετάσχει στην απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με αίτημα να μην ψηφιστεί ως έχει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Οι πολίτες σήμερα και τη Δευτέρα θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας, όπου κατά τις προηγούμενες κινητοποιήσεις του κλάδου σχηματίζονταν ουρές από ασφαλισμένους.
Οι φαρμακοποιοί ζητούν να τροποποιηθούν ή να αποσυρθούν τα άρθρα του νομοσχεδίου ¨Διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία και άλλες διατάξεις.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, το νομοσχέδιο αυτό βάζει σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αμφισβητεί το δικαίωμα του έλληνα πολίτη στο κοινωνικό αγαθό που είναι το φάρμακο.

«Ζητούμε τη συμπαράσταση και την κατανόηση των πολιτών, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία υπηρεσίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Οι φαρμακοποιοί απεργούν επειδή «η κατάθεση του προσχεδίου νόμου καταργεί το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης και βάζει σε περιπέτειες τον έλληνα ασφαλισμένο».

Επίσης, υποστηρίζουν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο «αλώνει το φαρμακευτικό επάγγελμα παραδίδοντάς το στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, εξαντλεί την αυστηρότητά του ενάντια στον έλληνα φαρμακοποιό, το συνεταιριστικό κίνημα και τις μικρές φαρμακαποθήκες, χωρίς να θίγει την φαρμακοβιομηχανία και το χονδρεμπόριο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook