Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα μέλη του Ρουβίκωνα που έκαναν ντου χθες στο προαύλιο της Βουλής συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθερα. 

Οπως έγινε γνωστό χθες, οι «εισβολείς» αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά την προσαγωγή τους, αφού δόθηκε σχετική εντολή από τον κ. Βούτση, με την ΕΛ.ΑΣ. εν τέλει να καταγράφει απλά τα στοιχεία τους. 

Ανώτατες πηγές του αρχηγείου της Αστυνομίας αλλά και του αρμόδιου υπουργείου εκφράζουν πάντως τη δυσαρέσκειά τους για τον χειρισμό αυτό, για το ότι δεν άφησαν δηλαδή την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει προσαγωγές. Σε δύο-τρεις «εισβολείς», μάλιστα, οι άνδρες της αστυνομίας είχαν περάσει και χειροπέδες και τους είχαν βάλει στο περιπολικό, όταν έλαβαν εντολή να τους… αφήσουν και ουσιαστικά να τους επιστρέψουν πίσω στη Βουλή. «Δεν έπρεπε να φύγουν ανενόχλητοι», λένε οι ίδιες πηγές. 

Κατά ορισμένες πληροφορίες, το αρχηγείο ενημερώθηκε για την εισβολή από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή, έξω από το θέατρο «Τζένη Καρέζη». Διά ασυρμάτου ρώτησαν αν θέλουν συλλήψεις. Η απάντηση ήταν θετική. Και έτσι έγινε. Στη διαδρομή όμως, όπως προαναφέρθηκε, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν, πάλι διά ασυρμάτου, ότι ο Νίκος Βούτσης -κατόπιν συνεννόησης με τον Νίκο Τόσκα- ζήτησε να μη γίνουν προσαγωγές παρά μόνο καταγραφή των στοιχείων τους. 

«Είναι εντολή της ΓΑΔΑ να γίνουν προσαγωγές», ανταπάντησε το κέντρο επιχειρήσεων, κλείνοντας με τη φράση «παρακαλώ αναμείνατε». Ένα-δυο λεπτά μετά και ενώ προφανώς είχαν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες συνεννοήσεις και διαβουλεύσεις, η ΓΑΔΑ επανήλθε: «Καλώς, ας γίνει καταγραφή των 16 αναρχικών και ας αφεθούν ελεύθεροι». Ετσι, οι προσαχθέντες επεστράφησαν στη Βουλή και το μόνο μέτρο που ελήφθη ήταν να αποχωρούν δύο-δύο. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τις 15:00, ομάδα περίπου 16 ατόμων, μέλη του Ρουβίκωνα, πιάνοντας στον ύπνο την Ασφάλεια της Βουλής, εισέβαλε στο προαύλιο πετώντας φέιγ βολάν, φωνάζοντας συνθήματα και σηκώνοντας πανό για την Ηριάννα Β.Λ. και για έναν ακόμη συγκατηγορούμενό της, για τους οποίους ζητούσαν την αποφυλάκισή τους. Η διαμαρτυρία διήρκεσε πέντε λεπτά. 

Στο κείμενο που ανέβασαν λίγο αργότερα σε γνωστό site των αντιεξουσιαστών ανέφεραν ότι η παρέμβασή τους ήταν σε ένδειξη συμπαράστασης και σε όσους δεν δίνεται άδεια από τις φυλακές, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα «πολιτικούς κρατούμενους».
 

 

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook