Ξεκίνησε την Τρίτη 16 Αυγούστου να λειτουργεί το συσκευαστήριο της Ένωσης Ηρακλείου και από την Τετάρτη ανοίγει και της ΚΣΟΣ, σε τιμές παραγωγού 50 λεπτά για τα ψιλόρωγα σταφύλια.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μ. Γαβαλάς, υπήρχε μία παραγγελία που έπρεπε να καλυφθεί άμεσα και για το λόγο αυτό το συσκευαστήριο της ΕΑΣΗ άνοιξε μία μέρα νωρίτερα. Προς το παρόν η ΕΑΣΗ και η ΚΣΟΣ δεν αγοράζουν χοντρόρωγα τόμσον, καθώς οι γεωπόνοι των συνεταιριστικών οργανώσεων έκριναν ότι στην πλειονότητα τους αυτά δεν έχουν ακόμα ωριμάσει. «Απορώ πώς κόβουν από τώρα χοντρόρωγα» σχολίασε ο κ. Γαβαλάς.

Ερωτηθείς για το χρόνο έναρξης των παραλαβών οινοστάφυλων, ο κ. Γαβαλάς είπε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, καθώς φέτος η χρονιά είναι όψιμη και πρόσθεσε ότι η αναμενόμενη παραγωγή είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την περίφημη εκταμίευση του δανείου για την πληρωμή των αμπελουργών (περσινά οινοστάφυλα) και των ελαιοπαραγωγών ο κ. Γαβαλάς είπε ότι την Τετάρτη 17 Αυγούστου έχει οριστεί μία ακόμα σημαντική συνάντηση με την τράπεζα.
(agronews.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook