Τρίτη 1 Αυγούστου, στην προβλήτα (Σκάλα) Παλαιόχωρας, ώρα 19:00

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινά το ταξίδι του στο Νομό Χανίων από την Παλαιόχωρα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς…». 

“Κοιτάµε κατάματα τον σάπιο κόσμο τους, το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Έχουμε τη δύναμη να το ανατρέψουμε!

Επιλέγουμε να αναδείξουμε στον λαό και την νεολαία της περιοχής την ανάγκη να παλέψει συλλογικά ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ειδικά σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µισθό παίρνουμε ψίχουλα, που το δικαίωμα στη µόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό χτυπιούνται, προβάλλεται η µαστούρα για ελευθερία!

Καταστρέφουν το δικαίωμά µας στη µόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή και προβάλλουν για « δικαίωμα» την «αυτοκαταστροφή». 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για την συντήρηση του φαινομένου, υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Ταυτόχρονα στήνουν φιέστες προβολής της ναρκωκουλτούρας με την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανάμεσα στους διοργανωτές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η τάξη που εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα των εργαζομένων, η αστική τάξη προσπαθεί σε κάθε εποχή, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και πολέμων, να τα πλασάρει για να δημιουργήσει υποταγμένη συνείδηση και στάση ζωής στη νεολαία. 

Η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στάση ζωής που πρέπει να έχει ο νέος, δίχως να σκύβει το κεφάλι να παλεύει για μια κοινωνία, όπου όταν οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν δεν θα γνωρίζουν τι θα πει ανεργία, ναρκωτικά, θα ζουν μια ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια, δημιουργία και όχι ζωή με δόσεις. Μια κοινωνία ελεύθερη από Ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα Ναρκωτικά. 

Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών έχουμε σήμερα συμφέρον να βαδίσουμε πλάι με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τις κρίσεις, τους πολέμους και την προσφυγιά, για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά: Ναι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτό απέδειξε και η πρώτη νικηφόρα σοσιαλιστική επανάσταση στην Ρωσία 100 χρόνια πριν, τον Οκτώβρη του 1917, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία. 

Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς…

Η Τ. Ο. Χανίων της ΚΝΕ καλεί τον λαό και την νεολαία της περιοχής να συμμετέχουν στις εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Αυγούστου. Να ακούσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να συμμετέχουν με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: 

  • Τουρνουά 5×5 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στο μικρό γήπεδο της Παλαιόχωρας την Τρίτη 1 Αυγούστου στις 17:00. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6986922655 (Γιάννης)
  • Παρουσίαση μαθητικής εργασίας με θέμα «Ναρκωτικά: είναι ελευθερία να ψάχνεις την φυγή;»
  • Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ
  • Κρητικό γλέντι με τους Γιώργος Μπατουδάκης (λύρα), Διονύσης Μπατουδάκης (λαούτο), Στέφανος Μπατουδάκης (λαούτο)” 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook