Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και συγγραφέας  Βασίλης Ανδρεόπουλος.

Γεννήθηκε το 1923 στον Πλάτανο Αιγιαλείας. Στην κατοχή συνελήφθη πρώτα από τους Ιταλούς -και δραπέτευσε-  και στην συνέχεια από τους Γερμανούς και την Ασφάλεια οπότε και φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ, της λεωφόρου Αλεξάνδρας..

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, με τη Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο και πολλά ΔΗΠΕΘΕ, παίζοντας και πρωταγωνιστώντας σε όλα τα είδη θεάτρου.

Το 1949 συνέβαλε στην ίδρυση του Ρεαλιστικού Θεάτρου-Βεάκης, το 1959 ενέπνευσε και ίδρυσε την Δωδέκατη Αυλαία απ' όπου εμφανίστηκαν νέα ταλέντα του καλλιτεχνικού χώρου και το 1964 συνέβαλλε στην ίδρυση ενός από τους πρώτους εταιρικούς θιάσους, του Άρματος Θεάτρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών όπου παρουσιάστηκε η Ειρήνη του Αριστοφάνη.


Μετά την πρώτη ταινία του, «Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες» το 1956, ο Ανδρεόπουλος εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες της δεκαετίας του 1960 και του 1970.

Τον είδαμε στις ταινίες «Μίνι φούστα και καράτες», «Θου -Βου φαλακρός πράκτωρ Επιχείρησις Γηςς Μαδιάμ», «Εκείνο το καλοκαίρι» και «Ζητείται τίμιος». Τελευταία ταινία του ήταν η «Αγάπη στα 16» το 2004.