Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 442  δενδρύλλια κάνναβης – Επιπλέον, κατασχέθηκαν 5 κιλά κάνναβης

Ολοκληρώθηκε σήμερα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια σαράντα δύο (442) δενδρύλλια και πέντε (5) κιλά κάνναβης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε περιοχή του παραπάνω Δήμου μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά τετρακόσια σαράντα δύο (442) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο, στο στάδιο της ανάπτυξης και της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε σε προσωρινό κατάλυμα πλησίον της φυτείας κάνναβης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 22χρονος υπήκοος Αλβανίας και σε ειδικά διαμορφωμένο  χώρο που είχε δημιουργηθεί για την επεξεργασία της κάνναβης (αποξηραντήριο) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) κιλά κάνναβης.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια και η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook