Εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις  κλοπών και μια  απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν σε σταθμευμένα οχήματα

Συνελήφθησαν, χθες  το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 33 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. 

Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι δύο ημεδαποί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 23χρονης ημεδαπής έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Από την αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί δρώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από την 01.06.2017 έως και την 15.07.2017 είχαν διαπράξει επιπλέον επτά κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, σε σταθμευμένα οχήματα σε  περιοχές του Ηρακλείου, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet) προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 4.450 ευρώ.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην κοινή οικία των δύο ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  σπαθί με τη θήκη του, κρόταλα, εργαλείο θραύσης κρυστάλλων και 19 ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούντο την απαραίτητη από το Νόμο ιατρική συνταγή.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook