Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σ. Αρναουτάκη, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 17 Αυγούστου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στα γραφεία της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει για την πορεία των βασικών αναπτυξιακών έργων υποδομής στην Κρήτη.

Όπως ανακοινώθηκε απο το γραφείο Τύπου του Βουλευτή, στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε ότι «λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που περνά η χώρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα αναπτυξιακά έργα πάγωσαν», ενώ πρόσθεσε ότι «μετά τη μείωση της συμμετοχής της χώρας μας στο ΕΣΠΑ στο ποσοστό του 15%, πρέπει και μπορεί να δοθεί νέα ώθηση στα κάθε είδους έργα υποδομής που παραμένουν σε εκκρεμότητα στην Περιφέρειά μας, ενώ η νέα απόφαση της Κομισιόν για περαιτέρω μείωση της εθνικής συμμετοχής, μόλις στο 5%, των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων, που συμπληρώνει το «Ευρωσχέδιο Μάρσαλ», δρομολογεί την ουσιαστική επιτάχυνση των έργων».

 Τόνισε δε ότι «οι αυξημένες αρμοδιότητες της Περιφέρειας και το ικανό προσωπικό που διαθέτει αποτελούν βασικά εργαλεία για τα αναγκαία αναπτυξιακά έργα», ενώ επισήμανε πως «την αμέσως επόμενη περίοδο θα γίνουν σημαντικά βήματα προόδου».

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «τα βασικά αναπτυξιακά έργα υποδομής πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν, καθώς είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία των πολιτών, ώστε δεν χωρούν άλλες αναβολές και καθυστερήσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της Κρήτης Α.Ε., ζητώντας σαφής ενημέρωση και διευκρινήσεις σχετικά με τι μέλλει γενέσθαι με την εταιρία, ενώ αναλυτικά αναφέρθηκε στην αναγκαία αναβάθμιση των οδικών υποδομών της Κρήτης, όπου σχεδόν καθημερινά σημειώνονται θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Για το θέμα των οδικών υποδομών τόνισε: «γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση, κρίνουμε σημαντικό να υλοποιηθούν άμεσα συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, όπου με συχνότητα χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής παρέδωσε στον Περιφερειάρχη αντίγραφο της μελέτης με τίτλο ««Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή», η οποία προβάλλεται εκ νέου ως ιδιαιτέρως επίκαιρη.

Σημειώνεται ότι στην πολύμηνη μελέτη, που εκπόνησε ο Βουλευτής με τους συνεργάτες του σχεδόν ένα χρόνο πριν, προτείνονται συγκεκριμένες τεχνικές κατασκευαστικές βελτιωτικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα μέτρα τεχνητής αστυνόμευσης σε 53 άκρως επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου, που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν με κάθε ακρίβεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook