Προφανώς έχουν επενδυθεί πάνω από 500 δολάρια στην κατασκευή, όμως δεν υπάρχει πλαφόν κόστους όσον αφορά στον εξοπλισμό ασφάλειας

Πλευρονήκτες. Έτσι λένε τα ψάρια που κολυμπούν με το πλάι, όπως η γλώσσα και το καλκάνι. Ε, λοιπόν, κάπως έτσι κινείται και αυτό το  Minibus.

Μην το βλέπετε έτσι. Πρόκειται για αγωνιστικό των 24 Ωρών του LeMons. Με «ο» όμως. Κι αν δεν έχετε ακούσει για αυτόν τον αγώνα, είναι ένας αγώνας αντοχής με ταβάνι στον προϋπολογισμό κάθε αυτοκινήτου τα $500. Το συγκεκριμένο VW Minibus πήρε μέρος στον πρώτο του αγώνα LeMons πριν λίγο καιρό, οπότε συνάγεται ότι έχει κοστίσει κάτω από 500 δολάρια.  

Ο δημιουργός του είναι ένας κατά συρροή αγωνιζόμενος του LeMons, o 44χρονος Jeff Bloch, που είναι πρώην αστυνομικός και νυν μηχανικός – εξ ου και το παρατσούκλι του, Speedycop. Είναι γνωστός από το ότι φτιάχνει τα πιο τρελά αυτοκίνητα, και στο ενεργητικό του έχει επίσης μια Camaro που κινείται αναποδογυρισμένη, με τη σκεπή.

Το νεότερό του δημιούργημα όμως είναι ακόμα πιο τρελό. Το ονομάζει Trippy Tippy Hippy Van και έχει το αμάξωμα ενός VW Minibus του 1970 εξωτερικά, ενώ από μέσα είναι ένα VW Golf του 1988 – πρώην αγωνιστικό του για το LeMons.

Προφανώς έχουν επενδυθεί πάνω από 500 δολάρια στην κατασκευή, όμως δεν υπάρχει πλαφόν κόστους όσον αφορά στον εξοπλισμό ασφάλειας – διότι η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα στο LeMons, παρά τη χιουμοριστική διάσταση του αγώνα.

Ο Bloch έγδυσε και άδειασε εντελώς το Minibus, κι έφτιαξε μόνος του όλα τα εξαρτήματα για να προσαρμόσει το κουφάρι πάνω στο Golf. Για να μπορεί να βλέπει έξω, χρησιμοποίησε μεμβράνη μονόπλευρης διαφάνειας –σαν αυτή των διαφημίσεων στα τραμ– η οποία έχει ζωγραφιστεί έτσι ώστε να προσομοιώνει τα παράθυρα και το κάτω μέρος του Minibus. Ο Bloch βλέπει έξω, αλλά δεν μπορούν οι απέξω να τον δουν.

Το Trippy Tippy Hippy Van κινείται από ένα μοτέρ 1.8 16V 120 ίππων από (αμερικάνικο) Golf II GTI. Σύμφωνα με τον Bloch, η ιπποδύναμη αρκεί για να δώσει επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάπου 8” και τελική 160 km/h. Δεν θα χαρακτηρίζαμε την κατασκευή ευέλικτη στις στροφές, αλλά πρόσφυση έχει. Τόση μάλιστα, που πολλές φορές τείνει να τουμπάρει στο πλάι – στ’ αλήθεια!

Τελικά, μπορεί να μην κερδίζει κύπελλα, όμως σίγουρα κερδίζει όλους τους θεατές!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook