«Η αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% στην εστίαση βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό και την οικονομία μας» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΔΗ.ΣΥ Ηρακλείου, επαναφέροντας το ζήτημα των αλλαγών στο ΦΠΑ που θα ισχύσει από 1η Σεμπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση

«Η Δημοκρατική Συμμαχία Ηρακλείου με έκπληξη παρακολουθεί τη κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της να επιμένουν στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Η πρόσφατη απόφαση για την αύξηση του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών από 13% στο 23% που θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου, είναι βέβαιο ότι θα βλάψει σοβαρά τις επιχειρήσεις και τους απασχολούμενους στον κλάδο της εστίασης και ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό και την οικονομία μας.

ενώ συνεχίζει απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο

Η Δημοκρατική Συμμαχία Ηρακλείου καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, να επανεξετάσει τη θέση του και να ανακαλέσει την απόφαση για την αύξηση δέκα μονάδων του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών, πριν την έναρξη της εφαρμογής της. Επαναλαμβάνουμε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης πρέπει να εστιαστούν κυρίως στον περιορισμό των δαπανών του κράτους και όχι σε φοροεισπρακτικά μέτρα περιορισμένης αποτελεσματικότητας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook