Ένας Κούρδος από το Ιράκ οπλισμένος με ένα αυτόματο όπλο M16 άνοιξε πυρ στην είσοδο μιας ντισκοτέκ στην Κωνσταντία, στη νότια Γερμανία, σκοτώνοντας τον πορτιέρη του νυχτερινού κέντρου και τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, σύμφωνα με τις αρχές, την ώρα που απομακρύνεται το ενδεχόμενο ο ένοπλος να είχε «τρομοκρατικά» κίνητρα.

«Επί του παρόντος, τίποτα δεν υποδεικνύει ότι πρόκειται για μια ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια υπόθεση προσωπικών διαφορών που ξέφυγε από τον έλεγχο» δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης, Γιοχάνες Γκεργκ Ροτ, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο δράστης, ηλικίας 34 ετών, διέμενε από το 1991 στην περιοχή με καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στη Γερμανία. Ήταν ο γαμπρός του ιδιοκτήτη της ντισκοτέκ.

Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιαιοπραγίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Φαίνεται πως ενεπλάκη σε μια διένεξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν προς το παρόν αποσαφηνιστεί, με έναν εργαζόμενο στο κατάστημα και έφυγε ή τον έδιωξαν μέλη του προσωπικού ασφαλείας.

Λίγο μετά επέστρεψε, οπλισμένος με ένα αυτόματο όπλο M16, αμερικανικής κατασκευής, και αμέσως πυροβόλησε εναντίον ενός πορτιέρη στην είσοδο του κλαμπ. Τον πυροβόλησε στο πρόσωπο, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας.

Κατόπιν άδειασε τον γεμιστήρα του όπλου στην είσοδο του κέντρου, ενώ το προσωπικό ασφαλείας κατάφερε να κλείσει την πόρτα της εισόδου που οδηγούσε στο εσωτερικό του καταστήματος, όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες πελάτες.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες.

Κατόπιν ο δράστης έστρεψε το όπλο του προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στον χώρο στάθμευσης.

Ένας από τους αστυνομικούς δέχθηκε μια σφαίρα στο κράνος που φορούσε. Αν και τραυματίστηκε, χάρη σε αυτό η ζωή του σώθηκε.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εξουδετέρωσαν στη συνέχεια τον Ιρακινό Κούρδο. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο απολογισμός «θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερος» εάν δεν είχαν κλείσει τις πόρτες του νυχτερινού κέντρου και η αστυνομία δεν είχε εγκαίρως επέμβει.

Ο δράστης άδειασε ενάμιση γεμιστήρες, περίπου 45 σφαίρες. Είχε μαζί του «πολλούς άλλους γεμιστήρες», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Südkurier, ένας από τους πελάτες του κλαμπ περιέγραψε τον πανικό που προκλήθηκε. Πολλοί άνθρωποι έτρεξαν στις τουαλέτες κλείνοντας τις πόρτες καθώς φοβόντουσαν ότι ο ένοπλος είχε μπει εντός του καταστήματος.

«Μαζί μας στις τουαλέτες είχε μπει ένας πορτιέρης που είχε τραυματιστεί από σφαίρα και πίεζε το τραύμα τους με μια ζώνη» αφηγήθηκε.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν στις 04.30 το πρωί της Κυριακής στο “Grey Club”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook