Κάλεσμα προς όλους τους φορείς και πολίτες του Μιραμβέλλου για διαμαρτυρία ενάντια στο παράνομο κλείσιμο των ακτών μας, κάνει η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλου.

Η οικολογική κίνηση, περιγράφει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολλές παραλίες της περιοχές, από την «επέκταση» των ξενοδοχειακών μονάδων και κατοικιών που «κλείνουν» την πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Είμαστε θεατές από παλιά του κλεισίματος των παραλιών μας, κάτι, που με νέα ένταση συνεχίζεται στις μέρες μας.

Ξενοδοχειακές μονάδες και ιδιωτικές κατοικίες στραγγαλίζουν τις ακτές και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, για πρόσβαση σε αυτές.

Με το πρόσχημα της αξιοποίησης δημιουργούν μάντρες - εμπόδια ώστε να νέμονται μόνοι τους την λαϊκή περιουσία, ένα βασικό μέρος του φυσικού πλούτου του τόπου μας και συχνά αλλοιώνοντας την μορφολογία της ακτογραμμής.

Με πρόφαση την τουριστική ανάπτυξη εμποδίζουν όλους τους άλλους κατοίκους και τουρίστες να απολαύσουν τις παραλίες μας. Έχουμε επισημάνει το φαινόμενο επανειλημμένως στις αρμόδιες αρχές, όπως και στο κάλεσμα του Δημάρχου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου αλλά τα λόγια και η αδράνεια περισσεύουν.

Επίσης το έχουν επισημάνει και άλλοι φορείς, πολιτιστικοί και μη, με καταγγελίες στις αρχές και στην κοινή γνώμη, μέσω της εφημερίδας, αλλά και ιδιώτες με καταγωγή ή όχι από το Μιραμβέλλο που έρχονται με περισσή αγάπη στο τόπο καταγωγής τους να περάσουν όμορφες διακοπές, ερχόμενοι αντιμέτωποι με ένα όλο και πιο εχθρικό περιβάλλον προς αυτούς. Αυτός μάλιστα ο τουρισμός είναι εκείνος που αφήνει και τα περισσότερα χρήματα στο τόπο, στις ταβέρνες, τις καφετέριες και σε όλων των ειδών τα μαγαζιά».

Για όλα τα παραπάνω η Οικολογική Κίνηση

Καλεί όλο τον κόσμο και τους φορείς του τόπου σε πορεία διαμαρτυρίας από το Τσιφλίκι έως την Πλάκα το Σάββατο στις 11:00 το πρωί γιατί μόνο έτσι μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο.

Συνδιοργανωτές:

Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρνής (Η Ευαγγελίστρια)
Πολιτιστικός Σύλλογος Φ.Φ.Φ.
Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου
Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου
Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σχοινιά
Πολιτιστικός Σύλλογος Λούμα
Πολιτιστικός Σύλλογος Βρουχά