Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση κρατουμένων αποτελεί σημαντικό πυλώνα της αντιεγκληματικής πολιτικής τόνισε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας του υπ. Δικαιοσύνης Ευτ. Φυτράκης

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση κρατουμένων μέσα από δράσεις δημιουργικότητας με στόχο την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου δικαιοσύνης στη χάραξη της αντιεγκλιματικής πολιτικής, τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας αντιεκληματικής πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης.

Ο κ. Φυτράκης βρέθηκε στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» για την τελετή επίδοσης απολυτήριων τίτλων σε κρατούμενους που παρακολούθησαν τον κύκλο μαθημάτων του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που λειτούργησε στη φυλακή.
 
«Ολοκληρώνεται σήμερα ένας κύκλος δουλειάς , προσπάθειας , υποστήριξης για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας της φυλακής Χανίων. Η φυλακή Χανίων αναβαθμίζεται, οι υπηρεσίες της βελτιώνονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φυτράκης.
 
Ακόμα έκανε γνωστό ότι ψυχίατρος επισκέπτεται το κατάστημα σε εβδομαδιαία βάση παρέχοντας υπηρεσίες στο προσωπικό και τους κρατουμένους. Παράλληλα, όπως είπε θα ενισχυθούν οι εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσονται στο κατάστημα προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσει πρόγραμμα εκμάθησης μαγειρικής τέχνης για κρατουμένους σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

«Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει σε πανελλαδικό επίπεδο. Πιλοτικά ωστόσο αρχίζει από τα Τρίκαλα , το Δομοκό και τα Χανιά. Ήδη στα Τρίκαλα πριν από μερικές ημέρες ξεκινήσαμε το πρώτο πρόγραμμα με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κρατουμένων», επεσήμανε.
 
Από τα Χανιά ο κ. Φυτράκης χαρακτήρισε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ως μια πολύ σημαντική δράση ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι δρομολογούνται οι τελικές διαδικασίες για την ανέγερση χώρου εκπαίδευσης εντός του καταστήματος κράτησης των Χανίων με εξασφαλισμένη πίστωση πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.
 
«Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε σε πλήρη ανάπτυξη δομές εκπαίδευσης και απασχόλησης», είπε ο κ Φυτράκης. Απαντώντας σε ερώτηση για δημιουργία οικογενειακών χώρων συνάντησης κρατουμένων εντός των φυλακών ο κ. Φυτράκης έκανε γνωστό ότι τέτοιες δραστηριότητες θα ξεκινήσουν πιλοτικά τον Σεπτέμβριο από τα Γρεβενά διευκρίνισε ωστόσο ότι για αυτό απαιτούνται προσεκτικά βήματα.
 
Ωστόσο, ανέφερε ότι ήδη σε πολλές φυλακές έχουν δημιουργηθεί χώροι για συναντήσεις γονέων – κρατουμένων με τα παιδιά τους και την Πέμπτη όπως είπε ένας τέτοιος χώρος εγκαινιάστηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου. Στην τελετή επίδοσης των τίτλων σπουδών στις φυλακές Χανίων παρέστει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη η οποία σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης κρατουμένων στις φυλακές της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook