Σε αναστολή έως τα τέλη του 2013 τελεί το πόθεν έσχες για αγορά ή ανέγερση οποιοδήποτε ακινήτου, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε διευκρινιστική του ανακοίνωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ με το ν.3899/2010 άρθρο 8 παρ.1, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παράγραφο 6 του άρθρου 28 του ν.3986/2011, το πόθεν έσχες για την αγορά οποιουδήποτε ακινήτου (είτε πρόκειται για πρώτη ή δευτερεύουσα, εξοχική κατοικία, ή κατάστημα), καθώς και η ανέγερση οικοδομής, η χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων και η κατασκευή πισίνας, τελούν σε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Πυρά ΚΚΕ κατά κυβέρνησης

Βολές κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε το ΚΚΕ όπως δημοσιεύει η naftemporiki.gr, υπογραμμίζοντας πως «την ώρα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και νέα ζευγάρια δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες, η κυβέρνηση συνεχίζει να διευκολύνει εκείνους που έχουν για να αγοράζουν βίλες και να φτιάχνουν πισίνες, αφαιρώντας και αυτό το τυπικό πόθεν έσχες». «Έτσι εννοεί η κυβέρνηση τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook