Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της  Αθήνας μεταφέρθηκε ο Διοικητής των ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης , που τραυματίστηκε στα χέρια και στην κοιλιακή χώρα, τη νύχτα του μακελειού στο Ηράκλειο την περασμένη Τρίτη, κατά την οποία σκοτώθηκε η 48χρονη γυναίκα του από έναν 43χρονο που βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ.

Ο διοικητής των ΤΑΕ, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, ύστερα από 6 ημέρες παραμονής του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και αφού η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε.

Στην Αθήνα πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στα χέρια, καθώς τα τραύματά του είναι ιδιαίτερα σοβαρά και απαιτείται εξειδικευμένη φροντίδα για την αποκατάσταση της κινητικότητάς τους.

Το ιστορικό του μακελειού

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης και η σύζυγος του , το βράδυ της Τρίτης μετέβησαν σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, μετά από παράκληση της γυναίκας που εκμίσθωνε εκεί διαμέρισμα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να κάνουν σύσταση σε άλλο ένοικο, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε την νοικάρισσα τους.

Όμως μόλις χτύπησαν την πόρτα του 43χρονου, εκείνος άνοιξε και χωρίς δεύτερη κουβέντα πήρε ένα κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο στήθος της 48χρονης συζύγου του αστυνομικού, που είχε την ατυχία να βρίσκεται μπροστά στην πόρτα και η οποία έπεσε νεκρή.

Ο διοικητής των ΤΑΕ προσπάθησε να πάρει το μαχαίρι από τα χέρια του 43χρονου, αλλά στην διάρκεια της πάλης τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στα χέρια. Όμως ο 43χρονος δεν σταμάτησε, καθώς επιτέθηκε με το μαχαίρι και στην νοικάρισσα που παρενοχλούσε και η οποία ήταν επίσης παρούσα, τραυματίζοντάς την , ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά.

Στην συνέχεια, περιφερόταν στην πολυκατοικία, και μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν δεν έφερε ουδεμία αντίσταση, ενώ έδειχνε "χαμένος".

Ο αστυνομικός εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο καθώς έχουν πληγεί εσωτερικά όργανα στην κοιλιακή χώρα και είχα χάσει πολύ αίμα.

Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο δράστης

Ο 43χρονος δολοφόνος, οδηγήθηκε τρεις ημέρες στις δικαστικές αρχές ενώ ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος, εμφανίζεται ως άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα με έντονα και πολλά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ θα κρατείται στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού μέχρι να γίνει η δίκη