Να αυξηθεί το ρυθμιζόμενο οφειλόμενο ποσό στον ΕΦΚΑ Αγροτών, προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 4.000 Ευρώ, ζητά με ερώτησή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Mε ερώτηση του, προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αυξηθεί το ρυθμιζόμενο οφειλόμενο ποσό στον ΕΦΚΑ Αγροτών, προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 4.000 Ευρώ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

«Με τις ισχύουσες διατάξεις παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης στους αγρότες που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και εφόσον αυτές είναι έως 4.000 Ευρώ συμψηφίζονται ή παρακρατούνται  από το σύνολο των δικαιούμενων ποσών ή μηνιαίως από την καταβαλλόμενη σύνταξη.

Στην περίπτωση όμως μεγαλύτερων οφειλών από τις 4.000 Ευρώ, το επιπλέον ποσό ζητείται να καταβληθεί άμεσα από τον υπό συνταξιοδότηση αγρότη.

Επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός υπό συνταξιοδότηση αγροτών που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οφείλουν άνω των 4000 Ευρώ και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν άμεσα το επιπλέον ποσό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ

Προτίθεστε να αυξήσετε το όριο των 4.000 Ευρώ προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και όσοι οφείλουν περισσότερα απ’ αυτά, με παρακράτηση από δικαιούμενα ποσά ή μηνιαίως από τη σύνταξή τους;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook