Η «Πολιτεία Τυμπακίου» πραγματοποίησε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στην πλατεία του Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος στο Τυμπάκι, την εκδήλωση – ομιλία της με κύριους άξονες ανάλυσης « Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) – Εύρεση υδρογονανθράκων εντός αυτής- οφέλη»  .  

Οι εισηγητές κ.κ. Νίκος Λυγερός και Ηλίας Κονοφάγος παρουσίασαν σε μία αναλυτική ομιλία, συνολικής διάρκειας 1.30 ώρας περίπου, τα πλεονεκτήματα θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ, τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα των υδρογοναθράκων και της εκμετάλλευσής τους εντός της ΑΟΖ καθώς τις καινοτομικές προτάσεις τους και τους τρόπους διαχείρισης των νέων δεδομένων για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. 

Η  μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υπέβαλαν καίρια ερωτήματα στα οποία και απάντησαν οι ομιλητές, διευκρινίζοντας την ωφελιμότητα από τη προοπτική εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, κατέδειξε την ανάγκη του τόπου για ανάπτυξη και εφαρμογή νέων ιδεών . 

Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ» εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της, που σκοπό είχε να ενημερώσει ορθολογικά, επιστημονικά και τεκμηριωμένα για το μέγεθος των αλλαγών που θα προκύψουν από την εύρεση των υδρογονανθράκων καθώς και για τα οφέλη που θα γνωρίσει η περιοχή του Τυμπακίου. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook