Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στο Ρέθυμνο για την αποσυμφόρηση των δρόμων την περίοδο του Αυγούστου

Λόγω της κορύφωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της υψηλής επισκεψιμότητας του κάστρου της Φορτέτζας, ειδικά το μήνα που διανύουμε, ο Δήμος Ρεθύμνης και η ΚΕΔΗΡ ανέλαβαν την πρωτοβουλία κοινής σύσκεψης, στη διάρκεια της οποίας  η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου κατέθεσε τη βούλησή της να εφαρμόσει, σε συνεργασία με την Τροχαία Ρεθύμνης, το Λιμεναρχείο, το Δήμο και την ΚΕΔΗΡ,  έκτακτα μέτρα  με στόχο, πρωτίστως, την ασφάλεια των πολυάριθμων επισκεπτών αλλά και την προστασία του μνημείου, από το πλήθος των σταθμευμένων οχημάτων, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες που πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις. 

Με αυτό το πνεύμα, συναποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, κατά τις ώρες   19:00 – 24:00,  η απαγόρευση διέλευσης και  στάθμευσης όλων των οχημάτων, στον περιβάλλοντα χώρο του Φρουρίου καθώς και σε όλες τις εισόδους και τις οδούς  πρόσβασης που οδηγούν στην είσοδο του (από την οδό Κεφαλογιάννηδων στον περιφερειακό, Μελισσηνού και Μακεδονίας).

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τη διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα, στα οποία θα χορηγείται ειδική άδεια εισόδου αφού προηγηθεί ενημέρωση του Γραφείου Πολιτισμού τηλ. 28310 40150 – 2 ή των εργαζομένων στο κιόσκι προπώλησης εισιτηρίων.

Παράλληλα, ο Δήμος θα επεξεργαστεί, πάντοτε σε συνεργασία με του συναρμόδιους φορείς, κανονιστικό πλαίσιο μέτρων, μόνιμης διάρκειας καθ΄όλο το έτος προκειμένου να διασφαλιστούν ευπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες  προσέλευσης, παραμονής  και αποχώρησης των επισκεπτών της Φορτέτζας αλλά και ο σεβασμός στο μνημείο το οποίο προσβάλλεται βάναυσα από την άναρχη  στάθμευση οχημάτων εκατέρωθεν των εισόδων του. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλότεχνων επισκεπτών του Φρουρίου,  κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου, θα διανείμει έντυπο πληροφοριακό υλικό για τις  διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης  κοντά στον χώρο των εκδηλώσεων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Παλιάς Πόλης,  σε κοντινές αποστάσεις. 

Επίσης, πληροφορίες θα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.rethymno.gr  και στo www.facebook.com/rethymno.gr καθώς και στα info kiosk, όπου εκδίδονται τα εισιτήρια για τις εκδηλώσεις. 

Με τη βεβαιότητα ότι όσοι πραγματικά αγαπούν τον Πολιτισμό θα τον υπερασπιστούν και στην πράξη,  ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που εδράζεται στην προστασία του  ανθρώπινου και μνημειακού κεφαλαίου του Ρεθύμνου θα τύχει της αναμενόμενης καθολικής ανταπόκρισης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook