Aπάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου:

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτηση του γραμματέα της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ακόμη δεν έχει ανατεθεί το έργο ολοκλήρωσης των μελετών της β΄φάσης για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού φράγματος Δαφνών.

Στην ερώτηση του, ο Βουλευτής τόνιζε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή του  Ηράκλειου της Κρήτης, αφού θα λειτουργεί ως έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης του Ηρακλείου ενώ παράλληλα, η κατασκευή του φράγματος είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η πολεοδόμηση όλου του γεωγραφικού τόξου Ξηροπόταμου, Γιόφυρου και της περιοχής του ΤΕΙ-Εσταυρωμένου

Όπως προκύπτει από την απάντηση:

α) Στη μέση έχουν μείνει οι μελέτες του φράγματος Δαφνών, αφού έχουν υποβληθεί και εγκριθεί μέχρι το 2012 μόνο οι μελέτες α’ φάσης και έχει εκδοθεί  η άδεια Εκτέλεσης Έργου Αξιοποίησης Υδατικών πόρων ΠΠΕ.

β) προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των μελετών της β’ φάσης, μετά την έγκριση ΜΠΕ και την οριοθέτηση του ποτομού Ξηροπόταμου κάταντη του φράγματος, όπως ζήτησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, πρέπει αυτή να ανατεθεί!!!, αφού δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο των δυο προγραμματικών συμβάσεων του 1994/2006 και 1886/2007 που έχει υπογράψει ο ΟΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κεγκέρογλου με την ερώτηση του έθετε και το θέμα των απαλλοτριώσεων, οι οποίες δεν προχωρούν και αναμένεται η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook