Ένας Γάλλος επιχειρηματίας πλήρωσε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο γυναίκες στο Βέλγιο επειδή φορούσαν δημοσίως το ισλαμικό ένδυμα που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο (νικάμπ), ενώ δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη λόγω της απαγόρευσης των συγκεκριμένων ενδυμάτων στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο Ρασίντ Νεκάζ, που δραστηριοποιείται στον τομέα αγοραπωλησίας ακινήτων, έχει δημιουργήσει ένα ταμείο με κεφάλαια ενός εκατ. ευρώ για την εξόφληση των προστίμων που επιβάλλονται σε γυναίκες που φορούν μπούρκα ή νικάμπ δημοσίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, όπου έχει απαγορευτεί.

Παράλληλα πλήρωσε τα πρώτα πρόστιμα ύψους 50 ευρώ που επιβλήθηκαν στις δύο γυναίκες στις Βρυξέλλες.

«Η Γαλλία και το Βέλγιο έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν τη δυνατότητα και την ελευθερία των γυναικών να φορούν αυτό που θέλουν», όπως είπε ο Νεκάζ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Οι δύο γυναίκες, φορώντας νικάμπ, ήταν επίσης παρούσες.

Ο σχετικός νόμος τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα στο Βέλγιο. Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που εφάρμοσε την απαγόρευση τον Απρίλιο.

Ο Νεκάζ δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσφύγει στη δικαιοσύνη και στις δύο χώρες.

«Θα προσφύγω εναντίον του γαλλικού και του βελγικού κράτους στα εθνικά τους δικαστήρια και στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να τους επιβληθούν κυρώσεις για την παραβίαση ατομικών ελευθεριών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook