Μπορεί η παραγωγή του Lexus LFA να έχει σταματήσει εδώ και πέντε χρόνια, όμως στις ΗΠΑ υπάρχουν ακόμα σε στοκ μερικά ολοκαίνουργια.

Το Lexus LFA είναι ένα από τα καλύτερα σπορ μοντέλα της δεκαετίας που διανύουμε, και κάποιοι ντίλερ της φίρμας έχουν φροντίσει να κρατήσουν ένα καινούργιο στο γκαράζ.

Η Lexus ήξερε εξαρχής ότι θα βρεθούν κάποιοι που θα επιχειρήσουν να βγάλουν κέρδος από το περιορισμένης παραγωγής σπορ μοντέλο της. Έτσι, τα πρώτα 150 LFA που προορίζονταν για την αγορά της Β. Αμερικής δόθηκαν στους πελάτες με μια μορφή leasing για δύο χρόνια, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα προκύψουν αγγελίες με αυτοκίνητα να δίνονται με τεράστιο καπέλο στην τιμή, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η παραγωγή του αυτοκινήτου. Τα επόμενα, που πουλήθηκαν κανονικά, συνοδεύονταν από συμβόλαιο βάσει του οποίου ο ντίλερ της Lexus που πούλησε το αυτοκίνητο είχε προτεραιότητα στην επαναγορά του, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ήθελε να το αποχωριστεί εντός δύο ετών.

Παράλληλα, οι ίδιοι οι ντίλερ είχαν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα LFA, και να το έχουν άμεσα διαθέσιμο. Κάποιοι εξ αυτών φαίνεται πως παρότι πλήρωσαν και απέκτησαν κάποια LFA, δεν προσπάθησαν ιδιαίτερα να βρουν πελάτες για αυτά. Προτίμησαν να τα κρατήσουν, με μηδέν χιλιόμετρα στο οδόμετρο, για να στολίζουν τις εκθέσεις τους. Ή, θα μπορούσε να πει κάποιος… κακεντρεχής, για να κερδοσκοπήσουν οι ίδιοι αργότερα, όταν πλέον το αυτοκίνητο θα είχε αποκτήσει τη φήμη που του αξίζει και θα μπορούσαν να πουλήσουν ένα κυριολεκτικά καινούργιο LFA σε πολύ υψηλότερη τιμή από την αρχική του. Αυτή η στιγμή, για κάποιους ίσως έχει έρθει.

Μια ματιά στα στοιχεία πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το 2016, αποκαλύπτει ότι ταξινομήθηκαν έξι καινούργια Lexus LFA. Κάτι αρκετά περίεργο για ένα μοντέλο το οποίο σταμάτησε να παράγεται τον Δεκέμβριο του 2012. Το autoblog.com, που διαπίστωσε το παραπάνω γεγονός, επικοινώνησε με την Toyota Β. Αμερικής για περισσότερες διευκρινίσεις, η οποία δήλωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 καινούργια Lexus LFA καταχωρημένα ως στοκ κάποιου ντίλερ. Δηλαδή απούλητα, από το 2012, με μηδέν χιλιόμετρα.

Φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε αυτά τα αυτοκίνητα θα διατεθούν προς πώληση, ή αν οι αντιπρόσωποι θέλουν να τα κρατήσουν ως κληρονομιά για τα παιδιά τους. Όμως πλέον ξέρουμε πως, παρότι δεν προλάβαμε μέχρι το 2012, υπάρχει η θεωρητική δυνατότητα 12 από εμάς να αποκτήσουμε κάποτε ένα… μεταχρονολογημένο, ολοκαίνουργιο Lexus LFA.

drive.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook