Σε ένα συμβολικό κλείσιμο της Εφορίας στα Χανιά προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά βίας που δέχονται από μαινόμενους πολίτες μετά και το χθεσινό περιστατικό κατά το οποίο γυναίκα τα έκανε γυαλιά – καρφιά στη ΔΟΥ

Όλοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το κτίριο της εφορίας προσπαθώντας με αυτή την κίνηση να διαμαρτυρηθούν στο κράτος που τους αφήνει απροστάτευτος απέναντι σε περιστατικά επίθεσης όπως το χθεσινό.

Επιπλέον θέλουν να κάνουν κατανοητό στην κοινωνία, ότι οι ίδιοι είναι απλοί εργαζόμενοι που εκτελούν αυτά που τους ορίζει ο νόμος και δεν αποφασίζουν οι ίδιοι για την πολιτική που ακολουθεί η χώρα.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο Γιάννης Φουντουλάκης, Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Χανίων – Ρεθύμνου, δήλωσε:

“Απέχουμε συμβολικά από τη δουλειά μας μετά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα εκφοβισμού και βιαιοπραγίας εναντίον συναδέλφων. Ζητάμε από την πολιτική μας ηγεσία να μας προστατέψει στη δουλειά μας, το μεροκάματό μας βγάζουμε. 

Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά τα περιστατικά, τους τελευταίους 2 μήνες έχουν αυξηθεί ανεξήγητα θα έλεγα γιατί αυτή η πολιτική ασκείται αρκετά χρόνια δεν είναι κάτι καινούριο. Παρόλα αυτά κατανοούμε ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της όμως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι και εμείς είμαστε εκτελεστικά όργανα, δεν ορίζουμε εμείς την πολιτική, εφαρμόζουμε την πολιτική, δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που μας έχει ορίσει η πολιτεία να κάνουμε”

Εντωμεταξύ προθεσμία για να οδηγηθεί στο δικαστήριο την επόμενη Δευτέρα πήρε η γυναίκα που χθες τα έκανε γυαλιά καρφιά στην εφορία Χανιών. Η γυναίκα, που αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη, δηλώνει ήδη μετανιωμένη για την πράξη της στην οποία όπως λέει οδηγήθηκε από απόγνωση καθώς είχαν δεσμευτεί χρήματά της από ακατάσχετο λογαριασμό και δεν μπορούσε να βρει άκρη.

Όμως συγκατηγορούμενος ήταν και ο σύζυγός της καθώς όταν έμαθε ότι η γυναίκα του κρατείται πήγε στο αστυνομικό μέγαρο να τη δει, εκεί διενεργήθηκε σωματικός έλεγχος από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν πάνω του ένα σουγιά με αποτέλεσμα να οδηγηθεί και ο ίδιος σε δίκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook