Δυσαρεστημένος από την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, εμφανίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ο Γκορμπατσόφ άφησε να εννοηθεί ότι οι εκλογές δεν είναι ελεύθερες και δίκαιες, 20 χρόνια μετά το πραξικόπημα κατά της περεστρόικα.

\”Δεν είμαι ευχαριστημένος… υπάρχει ένα πισωγύρισμα\” δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πολιτική κατάσταση στην Ρωσία.

\”Στο θέμα της θνησιμότητας, είμαστε στο κάτω μέρος της λίστας μαζί με τις αφρικανικές χώρες, το 96% των Ρώσων είναι φτωχοί αν χρησιμοποιήσουμε τα κριτήρια που εφαρμόζονται σε μία χώρα όπως η Αυστρία και υπάρχουν δύο φορές λιγότεροι άνθρωποι που κατέχουν διπλώματα ανώτατης εκπαίδευσης από ό,τι μετά από τον Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο\” πρόσθεσε ο Γκορμπατσόφ, ο οποίος έχει τιμηθεί με βραβείο Νομπέλ Ειρήνης.

Ο Γκορμπατσόφ ανέφερε ακόμη ότι υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και νυν πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν παρά τις κάποιες \”αυταρχικές τάσεις\” που επιδεικνύουν. Ωστόσο, άσκησε κριτική στο κόμμα του, την Ενωμένη Ρωσία, εκτιμώντας ότι μοιάζει στο Κομμουνιστικό Κόμμα της σοβιετικής περιόδου.

\”Θα πρέπει να εγκαταλειφθεί το μονοπώλιο, δεν πρέπει να επαναληφθεί η ΕΣΣΔ στην πιο σκληρή παραλλαγή της\” πρόσθεσε.

\”Χρειαζόμαστε δίκαιες εκλογές. Σήμερα, είναι ο (Βλαντισλάβ) Σουρκόφ (αναπληρωτής προσωπάρχης της ρωσικής προεδρίας, που θεωρείται \”ιδεολόγος\” της Ρωσίας) που λέει στις επαρχίες τι ποσοστό πρέπει να βγάλουν στις εκλογές για το κόμμα της εξουσίας\” σημείωσε ο Γκορμπατσόφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκλογές στην Ρωσία είναι κατευθυνόμενες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook