Με ξινομυζήθρα και γιαούρτι, αυτή η σαλάτα θα μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σας. 

Υλικά

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα
3 αγγούρια μεγάλα, με την φλούδα τους
2 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα σε καρέ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας δυόσμος
2 κουτ. σούπα; ξινομυζήθρα
250 γρ. γιαούρτι σακούλας
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι με τη φλούδα του. Εάν έχει πολλά σπόρια, τα αφαιρούμε με το μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι σε καρεδάκια. Το βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το δυόσμο. 

Αλατίζουμε. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι και το ξίδι με πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την ξινομυζήθρα. Τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την αγγουροσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και την παγώνουμε στο ψυγείο. Καλό θα είναι να περιχύσουμε τη σαλάτα με το γιαούρτι λίγο πριν σερβίρουμε, γιατί το αγγούρι θα κατεβάσει υγρά. 

reader.gr