Εντύπωση προκαλεί η σιωπή των κομμάτων για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι αυτό της καταδίκης Γεωργίου. Οι ευρωπαίοι από την Κομισιόν  έως τα πιο έγκυρα οικονομικά έντυπα αναφέρονται σε αυτήν ως “σκανδαλώδη διώξη ενός έλληνα μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος”.

Βέβαια το πολιτικό διακύβευμα δεν είναι μικρό όπως φαίνεται. Απεναντίας είναι τεράστιο καθώς   από το αποτέλεσμα της δίωξης κρίνονται οι πολιτικές που ακολούθησε το κάθε κόμμα και οι ευθύνες που αναλογούν σε αυτά καθότι στήριξαν τις πολιτικές τους για την πολιτική τους επικρατήση και κατάληψη της εξουσίας πάνω σε από τι φαίνεται μυθεύματα της πάραποιησης των  στατιστικών στοιχείων από τον Γεωργίου .

Αλλά από ότι φαίνεται ο καθένας έχει τους λόγους του για την σιγή ιχθύος που τηρούν. Ο ΣυΡιζΑ έχει τον Καμμένο με τους ανεξάρτητους έλληνες οι οποίοι στήριξαν πάρα πολλά  για την πολιτική τους εξέλιξη και εν τέλει μερίδιο της εξουσίας.

Ο Μητσοτάκης με τη Νέα Δημοκρατία δεν θα ήθελε να επιβεβαιωθεί ότι ο σύμμαχος του Κώστας Καραμαλής ευθύνεται για την πενταετία 2004 με 2009 για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων εφόσον τα στοιχεία Γεωργίου είναι σωστά μέσω της μεθοδολογίας που είναι αποδεκτή από όλη την Ευρώπη μέχρι και σήμερα.

Χρέος λοιπόν της ΔΗΣΥ είναι να υπερασπιστεί την διετία 2009 -2011 γιατί αυτή η δικαίωση θα αποτελέσει τη βάση για την ανατροπή του πελατειακού κράτους που τόσα δεινά έχει φέρει στον τόπο

  • Ο Γιάννης Σερκεδάκης είναι Μέλος του Πρ. Εθνικού Συμβουλίου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook