Η Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας του απαγόρευσε την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, Ι. Μυστηρίων, Ι. Ακολουθιών και κάθε άλλη ιεροπραξία μέχρι να γίνει δίκη και απο το Δικαστήριο της Εκκλησίας

Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη για να απολογηθεί ο 49χρονος ιερέας που συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Μετά την απολογία του ο ιερέας αφέθη ελεύθερος (μέχρι να γίνει η δίκη) με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 1000 ευρώ, της παρουσίας μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου απο την χώρα.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, αναφέρει τα εξής:

Η Ιερά Μητροπόλη Γορτύνης και Αρκαδίας κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από κρατική αρχή, περί παράβασης του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων» από κληρικό της, γνωρίζει ότι σύμφωνα με Ι. Κανόνες της Εκκλησίας, το Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας» και το Ν. 5383/1932 «Περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», απαγόρευσε προσωρινά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, Ι. Μυστηρίων, Ι. Ακολουθιών και κάθε άλλη ιεροπραξία στον εν λόγω κληρικό, μέχρι την έκδοση απόφασης από τα Δικαστήρια της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook