Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου η  προφεστιβαλική δραστηριότητα  των ΤΟ Ηρακλείου της ΚΝΕ εν όψη το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, οπου έχει εδώ και καιρό αρχίσει το ταξίδι του και στην Κρήτη, στις Μοίρες.

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα ξεκίνησε το πρωί με τουρνουά μπάσκετ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά απο μαθητές της περιοχής, και συνεχίστηκε το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Μοιρών. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παιχνίδι-συζήτηση: «Άκου τι είπαν» …οι μαθητές για το τι σημαίνει δίκιο με τους μαθητές να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προβληματισμό. να  

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Ηλιάννα Μπούνταλη, μέλος του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ.  Η βραδιά έκλεισε με κρητικό γλέντι.

Η Ηλιάνα Μπούνταλη μεταξύ άλλων επισήμανε:

” «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς.» Και αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που φιλοδοξούμε να φτάσει παντού, σε όλους όσους τους ταιριάζει, σε όσους έχουν αντικειμενικό συμφέρον από την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που αφήνει στο περιθώριο τις σύγχρονες ανάγκες τους. Σήμερα, μπορεί να μη φαίνεται η λύση μέσα σ’ αυτόν τον αγώνα, μπορεί σήμερα να υπάρχει απογοήτευση και η πεποίθηση ότι δεν αλλάζει τίποτα, όμως η αλήθεια είναι ότι έχουμε τεράστια δύναμη να καθορίσουμε τα πράγματα προς όφελός μας, να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων αν το αποφασίσουμε. Ας αναρωτηθούμε: γιατί σήμερα, τον 21ο αιώνα, τη στιγμή που μας μιλάνε για την περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη για όλους», που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνει άλματα, οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών είναι βυθισμένοι στην ανεργία, στην εποχιακή και μαύρη εργασία, και πολλοί χρειάζεται να φύγουν για το εξωτερικό; Η απάντηση βρίσκεται στο ότι η εκμετάλλευση, η κρίση, οι πολέμοι είναι στο dna αυτού του σάπιου συστήματος, του καπιταλισμού. Άρα, ό,τι και να μας πασάρουν σαν «καινούριο» , η σημερινή και όποια κυβέρνηση και να έρθει, συνεχίζουν τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων για χάρη του κεφαλαίου. 

(…) Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν σκληρή μάχη για την κατάκτηση εκείνων των χαρακτηριστικών που θα του δώσουν τη δυνατότητα να δρα ως επαναστατική πρωτοπορία “παντός καιρού”. 

Λίγους μήνες μετά το 20ό Συνέδριο του Κόμματος μας με όπλο τις αποφάσεις του, είμαστε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, προχωράμε με αισιοδοξία προς το εορτασμό των 100χρόνων ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ που συμπληρώνονται το 2018.

Έχουμε θέσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουμε με τόλμη την οικοδόμηση γερών Οργανώσεων ΠΑΝΤΟΥ, σε όλους τους χώρους δουλειά, σε όλα τα σχολεία, τις σχολές κατάρτισης, σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ώστε να παίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο τους για την ανασύνταξη του κινήματος, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. 

Να ενωθούν σε μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες. Αυτή η συμμαχία θα έχει σχέδιο και πρόγραμμα δράσης σε αντικαπιταλιστική-αντιμονωπολιακή βάση. Δε θα περιορίζεται μόνο σε τρέχοντα ζητήματα, άμεσων διεκδικήσεων,αλλά θα στρέφεται συνολικά ενάντια στο σύστημα. Θα ανοίξει τη συζήτηση και την πάλη για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, με τους εργάτες στην εξουσία. Όχι ως ένα ουτοπικό όραμα, αλλά ως μια πραγματικότητα, μια ανθρώπινη πραγματικότητα φτιαγμένη από την ανθρώπινη δράση που είναι ικανή να φέρνει τα πάνω – κάτω όταν συνειδητοποιεί, αποφασίζει και πιστεύει στη δύναμή της. Για αυτό παλεύουμε πρώτα και κύρια μέσα στην ΚΝΕ, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μορφωτικό ρεύμα, στηριγμένο πάνω στις κατακτήσεις της ανθρώπινης γνώσης που θα συμπαρασύρει και άλλους πρωτοπόρους νέους στις σημερινές συνθήκες. Και ας έχουν βαλθεί οι απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος να πείσουν για το “τέλος της ιστορίας”, να καλλιεργούν τη λογική “τίποτα δεν αλλάζει”, “κοίτα την πάρτη σου – αυτή είναι η μόνη διέξοδος”. Γνωρίζουν και αυτοί καλά ότι η ταξική πάλη συνεχίζεται, ότι οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα, ανησυχούν και βεβαίως παίρνουν δικά τους μέτρα. Διαμορφώνουν ένα όλο και πιο σύγχρονο νομικό οπλοστάσιο και μηχανισμούς καταστολής, και ταυτόχρονα εντείνουν τον αντικομμουνισμό, την παραχάραξη  της ιστορίας και την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε στον 20ό αιώνα. Εμείς όμως είμαστε πεισμένοι ότι ο σοσιαλισμός δεν είναι κάποιος μακρινός στόχος. Είναι ανάγκη της εποχής μας. Είναι ώριμο σήμερα ο λαός να ζήσει όπως του αξίζει. Αφέντης στον πλούτο που ο ίδιος παράγει. Έχουν δίκιο να αφρίζουν οι εκμεταλλευτές όταν το ακούνε. Έχουν δίκιο να τον πολεμάνε. Έχουμε κι εμείς δίκιο να παλεύουμε γι αυτόν. Ανάμεσα σε δυο δίκια θα νικήσει το πιο ισχυρό. Συνεχίζουμε για να γίνουμε πιο ικανοί, πιο πολλοί, με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα. Γιατί η επικράτηση του δίκιου του εργαζόμενου λαού είναι υπόθεση ζωής, θα κινήσει τον τροχό της ιστορίας προς τα μπρος. Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη ενός ολόκληρου αιώνα αγώνων και θυσιών του Κόμματός μας, συνεχίζουμε στη γραμμή που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών που έδωσαν και τη ζωή τους για την υπόθεση της εργατικής τάξης, για την υπόθεση της κοινωνικής προόδου. Το μέλλον -όντως- δε θα ‘ρθει από μονάχο του… Παίρνουμε τα μέτρα μας! Οργανώνουμε την πάλη της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Θα νικήσουμε!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook