Η επιστροφή του συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey σε εκτελεστικό ρόλο φαίνεται ότι έχει βοηθήσει την εταιρεία να θυμηθεί τι σημαίνει startup και γρήγορη ανάπτυξη νέων features!

Ας μην ξεχνάμε ότι το Twitter φημιζόταν για την εξαιρετικά αργή ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και λειτουργιών.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει και τις δύο τελευταίες μέρες έχουν ανακοινωθεί πολλές νέες και χρήσιμες λειτουργίες.

Ας δούμε τι ανακοινώθηκε και πως θα αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το microblogging social network.

\"twitter

Όπως γράφει το newsbytes.gr, η πρώτη νέα λειτουργία που είναι ήδη διαθέσιμη σε όλα τα μέλη είναι η δυνατότητα απ’ ευθείας δημοσίευσης φωτογραφιών στο ίδιο το Twitter χωρίς να χρειάζεται η διαμεσολάβηση τρίτων υπηρεσιών ή sites όπως το Twitpic, το yfrog, το Mobypicture και άλλα. Η υποστήριξη και η αποθήκευση των φωτογραφιών γίνεται από το γνωστό photobucket αλλά η φωτογραφίες ανεβαίνουν αποκλειστικά στο Twitter.

\"\"

Από την μία πλευρά το Twitter για μία ακόμα φορά “αδειάζει” τους προγραμματιστές και δημιουργούς εταιρειών που βασίζονται στο οικοσύστημα του (όπως έκανε και με τους clients για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές) αλλά από την άλλη κάνει μία σωστή κίνηση για την ίδια την υπηρεσία αφού κρατάει τους χρήστες στο δικό του περιβάλλον και διατηρεί το δικαίωμα να τους προβάλει διαφημίσεις πιο εύκολα και πιο ελεγχόμενα. Η υποστήριξη των τρίτων εταιρειών φυσικά συνεχίζει να υποστηρίζεται κανονικά και αν οι χρήστες το επιλέξουν μπορούν να συνεχίζουν να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους όπου τους βολεύει καλύτερα.

\"\"

Σύμφωνα με το help center πολύ σύντομα θα υπάρξει και υποστήριξη για Gallery χρηστών στις οποίες θα συγκεντρώνονται όλες οι φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει τα μέλη στο Twitter ανεξάρτητα από το αν τις ανέβασαν κατ’ ευθείαν ή μέσω τρίτης υπηρεσίας.  Στις Galleries θα εμφανίζονται ακόμα και φωτογραφίες που έχουν μοιραστεί από άλλες photo sharing υπηρεσίες όπως το Instagram.

Αρχικά η υπηρεσία φωτογραφιών είναι διαθέσιμη μόνο στο web αν και σύντομα αναμένεται η πλήρης ενσωμάτωση τους  και στους Twitter clients σε κινητά και υπολογιστές.

\"\"

Η επόμενη αναβάθμιση που ανακοινώθηκε είναι σαφώς πιο σημαντική και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπου που χρησιμοποιούμε το Twitter.

Το γνωστό tab @Mentions που εμφανίζεται πάνω από το stream στο Twitter.com αντικαθιστάτε από 2 νέα tabs που αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στο background των tweets, των μελών και των αλληλεπιδράσεων στην υπηρεσία!

Το πρώτο νέο Tab θα είναι το @username και θα δείχνει ένα real life stream στο οποίο θα μπορείτε να δείτε ποια Tweets σας έκαναν favorites οι άλλοι χρήστες, ποια έκαναν Retweets, τα γνωστά mentions (tweets που απευθύνονται σε εσάς ή περιλαμβάνουν το username σας) αλλά και τους νέους σας followers:

\"twitter

Το δεύτερο ονομάζεται Activity tab, μοιάζει με το News Feed του Facebook και σας επιτρέπει να ανακαλύψετε νέα μέλη και tweets αφού δείχνει σε πραγματικό χρόνο τα πιο πρόσφατα Favorites, Retweets και Follows των μελών που ακολουθείτε στο Twitter! Έτσι πολύ εύκολα και γρήγορα θα μπορείτε να βρείτε νέα ενδιαφέροντα μέλη και να κατανοήσετε τα trends και το τι ακριβώς συμβαίνει κάθε στιγμή στην δημοφιλή υπηρεσία:

\"Twitter

Πραγματικά απορώ που τα παραπάνω streams δεν ήδη διαθέσιμα στο Twitter αφού πολύ νεότερες startups, όπως το Instagram, τα προσφέρουν από τις αρχές τις λειτουργίας τους. Πιστεύω ότι θα δώσουν νέα ζωή στην υπηρεσία αφού αναβαθμίζουν πολύ δυνατότητες όπως τα favorites τα οποία μέχρι τώρα ήταν θαμμένα και σχεδόν άχρηστα. Ίσως τώρα τα Favorites μεταμορφωθούν σε κάτι αντίστοιχο των Facebook Likes και του +1 του Google+.

Και οι παραπάνω αλλαγές θα εμφανιστούν αρχικά μόνο στο website αλλά στη συνέχεια θα αρχίσει η ενσωμάτωση τους σε κινητά τηλέφωνα και clients.

Μία startup πρέπει να καινοτομεί, να ρισκάρει και να διαθέτει συχνά αναβαθμίσεις και νέες υπηρεσίες ακόμα και αν δεν είναι απόλυτα έτοιμες! Μέχρι τώρα το Twitter δίσταζε να λειτουργεί έτσι και θεωρώ ότι το πλήρωσε… φαίνεται ότι κάτι αλλάζει και το μέλλον θα δείξει!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook