Ευρεία υπουργική σύσκεψη έχει συγκαλέσει για το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή όπου, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί και η πορεία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, εν όψει της επίσκεψης της της τρόικας στην Αθήνα.

Η οικονομία σύμφωνα με το in.gr, βρέθηκε στο επίκεντρο συνεργασίας που είχε την Τετάρτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, αλλά,σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος προέβησαν σε επισκόπηση της πορείας της οικονομίας και συζήτησαν την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου, ενώ αποτίμησαν πολιτικά τη συνάντηση του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι.

Έκτός από τα θέματα άμεσα οικονομικού ενδιαφέροντος, στην άτυπη κυβερνητική σύσκεψη της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ως αρμόδιος υπουργός, θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τον εξορθολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης.

Εν όψει του «καυτού» πολιτικά Σεπτεμβρίου, θέμα συζήτησης θα αποτελέσουν η προετοιμασία για τη ΔΕΘ και την Εθνική Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτεμβρίου, όπου θα πρέπει να χαραχθεί ένα πλαίσιο πολιτικής και να προσδιοριστεί το μήνυμα που επιθυμεί να μεταδώσει ο κ. Παπανδρέου στα κομματικά στελέχη, στον επιχειρηματικό κόσμο και στους πολίτες.

Σχετικές συσκέψεις, υπό την προεδρεία του κ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσουν από τις 10 το πρωί, με πρώτη αυτή για την προετοιμασία της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της 3ης Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει δεύτερη σύσκεψη για τη ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook