Επιστολή σχετικά με την ανάγκη  για άμεση ενίσχυση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με προσωπικό απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και στους βουλευτές του νομού, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι όποια ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό , είτε μόνιμο είτε με ελαστικές σχέσεις εργασίας, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποτρέψει το κλείσιμο κάποιων νοσηλευτικών τμημάτων, δεν έχει όμως προκαλέσει ουσιαστική θετική επίπτωση στην καθημερινότητα  του νοσηλευτικού προσωπικού λόγω νέων αποχωρήσεων, ενώ επισημαίνεται ότι στο ΓΝΑΝ  το 45% των οργανικών θέσεων της νοσηλευτικής υπηρεσίες είναι κενές .

Δείτε την επιστολή αναλυτικά:

“Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου μας δοκιμάζεται λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις.

Η όποια ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό , είτε μόνιμο είτε με ελαστικές σχέσεις εργασίας, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποτρέψει το κλείσιμο κάποιων νοσηλευτικών τμημάτων, δεν έχει όμως προκαλέσει ουσιαστική θετική επίπτωση στην καθημερινότητα  του νοσηλευτικού προσωπικού.

Tα προγράμματα εργασίας (2 νύχτες την εβδομάδα, απόγευμα-πρωί-νύχτα κλπ) δεν έχουν μεταβληθεί προς το καλύτερο και συνεχίζουν σε πολλές περιπτώσεις εξ ανάγκης να συντάσσονται κατά παράβαση όσων προβλέπει η εργασιακή νομοθεσία, ενώ το τελευταίο διάστημα λόγω νέων αποχωρήσεων έχουμε συναδέλφους που κάνουν και 3 νύχτες την εβδομάδα, ενώ για να δοθούν άδειες κάποιοι δουλεύουν με κομμένα ρεπό.

Νομίζουμε ότι και με δεδομένο ότι στο Νοσοκομείο μας το 45% των οργανικών θέσεων της νοσηλευτικής υπηρεσίες είναι κενές (ποσοστό από τα μεγαλύτερα της χώρας) είναι ανάγκη να προχωρήσετε άμεσα σε προκήρυξη επιπλέον νέων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και να φροντίσετε για την άμεση ενίσχυση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου με προσωπικό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook