Τον Σεπτέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της μοναδικής ομάδας ράγκμπι στην Κρήτη, που εδρεύει στα Χανιά με τη συμμετοχή μόλις 8 παικτών. Σχεδόν δύο χρονιά μετά η οικογένεια των “Cretan Gunners” μεγάλωσε και απαριθμεί 32 παίκτες.

Με προπονητή τον έμπειρο Άγγλο Φιλ Ελκοκ η ομάδα συμμετείχε πέρσι στο Τουρνουά της Καβάλας, ενώ τη σεζόν 2016-2017 έδωσε φιλικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε τουρνουά στο Βέλγιο. Η σεζόν έκλεισε με τη δεύτερη συμμετοχή στο Τουρνουά Ράγκμπι της Καβάλας.

Η ανακοίνωση των Cretan Gunners για την πορεία της ομάδας αναφέρει τα εξής:

Όταν στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της μοναδικής Κρητικής ομάδας Ράγκμπι, οι ιδρυτές της με τίποτα δε φαντάζονταν τη ραγδαία εξέλιξή της μέσα σε 2 χρόνια.

Εκείνη η Τετάρτη με τους 8 μόλις παίκτες έχει φτάσει πλέον  στους 32, από τους οποίους οι 17 ακολουθούν με συνέπεια τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Οι «Cretan Gunners», υπό τις προπονήσεις του έμπειρου Άγγλου προπονητή τους, Phil Elcock, πρώτη φορά αποπειράθηκαν να δοκιμάσουν την επίδοσή τους τον Μάιο του 2016 με τους παίκτες του αεροπλανοφόρου «Truman» και δύο μήνες αργότερα συμμετείχαν στο ετήσιο Τουρνουά Ράγκμπι της Καβάλας, όπου κατέλαβαν τη 11η θέση.

Κατά τη σεζόν 2016-2017 πραγματοποίησαν δύο αγώνες εκτός νομού, με τους «Spartans» (ομάδα ράγκμπι Αθηνών) και τους «Lions» (ομάδα ράγκμπι Θεσσαλονίκης)  αντίστοιχα. Κομβικό σημείο της πορείας τους θεωρείται η συμμετοχή τους στο διεθνές Τουρνουά Ράγκμπι «Flanders» στο Βέλγιο, ως μοναδική Ελληνική Ομάδα φέτος.

Η φετινή σεζόν έκλεισε με τη δεύτερη συμμετοχή των «Cretan Gunners» στο Τουρνουά Ράγκμπι της Καβάλας στο οποίο, προς έκπληξη των υπολοίπων ομάδων, η μόλις διετής Κρητική ομάδα κατέκτησε την 5η θέση σε γενική κατάταξη και την 3η ανάμεσα σε Ελληνικές Ομάδες. Οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν ήταν θαυμασμού και σεβασμού!

Προς το παρόν και για το υπόλοιπο καλοκαίρι οι προπονήσεις έχουν σταματήσει με την πολλά υποσχόμενη ομάδα να αναμένει την καινούργια σεζόν και να σας καλωσορίζει όλους από Σεπτέμβρη στο Εθνικό Στάδιο Χανίων Δευτέρες και Τετάρτες 20:30 – 22:00.

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook