Είναι από εκείνα τα φαγητά που είτε τα λατρεύεις είτε τα μισείς, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατηγορία. Εγώ ανήκω στην πρώτη, είναι από τα αγαπημένα μου γιατί ταιριάζει το αγαπημένο μου κρέας με ένα ιδιαίτερο λαχανικό.

Στον φούρνο με ντομάτα και λαδάκι, οι μπάμιες, γίνονται ζουμερές, λιώνουν στο στόμα και το κοτόπουλο τραγανό εξωτερικά, λουκούμι εσωτερικά. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν τέτοιο συνδυασμό; 

Παρέα με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα.

Υλικά
 
1 κοτόπουλο 2,5 κιλά, σε μεγάλα κομμάτια
1 κιλό μπάμιες
το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
3 ντομάτες, ξυσμένες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
70 – 100 ml νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζω το κοτσάνι από τις μπάμιες κωνικά αφαιρώντας την φλούδα τους. Τις ραντίζω με το χυμό του λεμονιού, τις ανακατεύω να βραχούν όλες και τις αφήνω στον ήλιο να στεγνώσουν, να μαραθούν.

Εν τω μεταξύ, ξύνω τις ντομάτες, βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί και τα αλείφω με τον ντοματοπολτό. Τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κάνοντάς τους μασάζ να πάνε παντού. Επαναλαμβάνω και από τις δύο πλευρές τους.

Μόλις στεγνώσουν οι μπάμιες, τις αλατίζω και τις πιπερώνω κι αυτές. Ρίχνω τον υπόλοιπο ντοματοπολτό και αναμιγνύω καλά.

Τις τοποθετώ στο ταψί και κάτω από τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αν έχει περισσέψει ζουμί από τον ντοματοπολτό το ραντίζω όπως και το ελαιόλαδο από πάνω. Τέλος ρίχνω το νερό και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνω για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.

paxxi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook