Έξι συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε πάρκο του Ηρακλείου – Οι έμποροι όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς κατάπιαν τις συσκευασίες της ηρωίνης που είχαν στην κατοχή τους.

Έξι άτομα συνελήφθησαν χθες στο Ηράκλειο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι σύλληψεις έγιναν μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Μάλιστα οι τρείς από τους έξι άνδρες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε πάρκο της περιοχής του Αγίου Ιωάννη Κνωσσού. Αστυνομικοί είδαν ύποπτες κινήσεις έξι ανδρών και τους ακινητοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έμποροι όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς κατάπιαν τις συσκευασίες της ηρωίνης που είχαν στην κατοχή τους.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναλυτικά αναφέρεται:

“Συνελήφθησαν, χθες  (08.08.2017) το απόγευμα, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας  31 και 46 ετών, κατηγορούμενοι, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο.

Επιπλέον συνελήφθησαν, ακόμη τέσσερα άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ηλικίας 28, 49, 41 και 38 ετών

Ειδικότερα, στο πλαίσιο  στοχευμένων  ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε χθες (08.08.2017) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι χθες το πρωί, ο 31χρονος συναντήθηκε  αρχικά με τον 28χρονο και τον 49χρονο, όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, προμήθευσε με ποσότητα ηρωίνης, τον 31χρονο έναντι χρηματικού ποσού, την οποία θα έκανε χρήση (31χρονος) από κοινού με τον 49χρονο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο 46χρονος συναντήθηκε με τον 41χρονο και τον 38χρονο και προμήθευσε με ποσότητα ηρωίνης τον 41χρονο, έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού. Την εν λόγω ποσότητα θα έκαναν από κοινού χρήση ο 41χρονος με τον 38χρονο.

Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκαν ο 31χρονος και ο 46χρονος, όπου στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 11 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες, συνολική ποσότητα ηρωίνης 4,58 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 94 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Σε  έρευνα που ακολούθησε στις  οικίες του 31χρονου και του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

23,55  γραμμάρια ηρωίνης,
8,9  γραμμάρια κάνναβης,
ηλεκτρονική ζυγαριά, με υπολείμματα ηρωίνης στην επιφάνεια της,
7 ναρκωτικά χάπια,
μεταλλικό γουδί και ψαλίδι τα οποία έφεραν υπολείμματα ηρωίνης στην επιφάνεια τους, καθώς και πλήθος από νάιλον τμήματα,
το χρηματικό ποσό των 2.280 ευρώ,
πλαστό χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και
4 κινητά τηλέφωνα. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook