Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της ότι την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, αρχίζει την παραλαβή οινοσταφύλων στο Οινοποιείο της στην Παλιανή καθώς και στα Υποκαταστήματα Αρκαλοχωρίου και Πύργου.

Η περίοδος παραλαβής ξεκινά στις τιμές που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα


 
Όσο αφορά τα ποικιλιακά οινοστάφυλα που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα (π.χ. Μαλβαζία, Βιδιανό), θα παραλαμβάνονται μόνο μετά από επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο από τον αρμόδιο γεωπόνο όπου θα καθορίζεται και η τιμή τους .

Στα πλαίσια αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η οργάνωσή μας συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον  12 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 11 Be για τις λευκές.

β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.

Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνεται από 10.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.

Όλοι οι παραγωγοί που προσκομίζουν οινοστάφυλα στο Οινοποιείο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά την επικαιροποιημένη δήλωση αμπελοκαλλιέργειας η οποία πρέπει να αναφέρει όλα τα αλφαριθμητικά στοιχεία του παραγωγού και τα χαρτογραφικά στοιχεία των αμπελοτεμαχίων, που ο παραγωγός θα παραδώσει οινοστάφυλα.

Οι παραγωγοί που τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων, θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το Δελτίο Αποστολής προς αποφυγήν εκκρεμοτήτων.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 378135, 791250

Αρκαλοχώρι: 2891022223

Πύργος: 2893022309

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook