Την Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017, στις 20:30, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζει την  έκθεση σύγχρονης τέχνης «Σταθερές Συντεταγμένες – Άγιος Ρόκκος 35ο30΄ 24ο01΄» των καλλιτεχνών Μαρίας Κελαϊδή και Γιάννη Γαβαλά στον Άγιο Ρόκκο, Πλατεία 1821 & Δασκαλογιάννη, Σπλάντζια, Παλιά Πόλη, Χανιά, Κρήτη.

Επιμέλεια Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης. Η έκθεση θα είναι ανοικτή κάθε μέρα 19:00-22:00 έως τις 21.8.2016 με Ελεύθερη Είσοδο.
 
Η θεματική της έκθεσης «Σταθερές Συντεταγμένες – Άγιος Ρόκκος 35ο30΄ 24ο01΄»  βασίζεται στη διαπλοκή των εντυπώσεων που δημιούργησε ο βενετσιάνικος ναός και η παλιά πόλη των Χανίων στους δύο καλλιτέχνες. Η Μαρία Κελαϊδή και ο Γιάννης Γαβαλάς εκθέτουν μαζί στην Ενετική εκκλησία του Αγίου Ρόκκου, στην παλιά γειτονιά της Σπλάντζιας των Χανίων. Έχοντας κοινές αναφορές στο συνθετικό κυβισμό και στο έτοιμο αντικείμενο, readymade, επιχειρούν να αρθρώσουν τι σημαίνει για τον καθένα τους ο συγκεκριμένος τόπος, με το μέσο που δουλεύουν και τη γλώσσα που αυτό συνεπάγεται.  
 
Η έκθεση «Σταθερές Συντεταγμένες – Άγιος Ρόκκος 35ο30΄ 24ο01΄» εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2017 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» που για τη φετινή περίοδο έχει γενικό θέμα: «Τέλος Εποχής» και περιλαμβάνει εικαστικές εκθέσεις, διαλέξεις, μουσικές βραδιές και Δημιουργική Φιλοξενία Καλλιτεχνών (Art Residency) στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook