Όποιος δεν πείστηκε από την ανάγνωση της έρευνας του Insurance Institute for Highway Safety, θα πειστεί σίγουρα από αυτό το video.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε μια έρευνα από το Insurance Institute of Highway Safety (ΙIHS) σχετικά με τη χρήση της ζώνης ασφαλείας από εκείνους που κάθονται στο πίσω κάθισμα.

Το πόρισμά της ήταν ανατριχιαστικό και απογοητευτικό ταυτόχρονα. Ακόμα περισσότερο μάλιστα στις σύντομες διαδρομές ή όταν χρησιμοποιούνται υπηρεσίες μεταφοράς.

Θα επαναλάβουμε λοιπόν ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη παρανόηση σχετικά με την ασφάλειά μας, αφού η χρήση της ζώνης είναι που μας καθιστά ασφαλείς ανεξάρτητα από το πού καθόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο.

Κι επειδή όσο κι εάν διαβάζεις για τέτοια πράγματα δύσκολα μπορείς αποκτήσεις την πλήρη εικόνα (ειδικά εάν δε θέλεις να το κάνεις), το IIHS έδωσε στη δημοσιότητα κι ένα video που αποδεικνύει στην οθόνη το τι πραγματικά συμβαίνει όταν δε χρησιμοποιείται η πίσω ζώνη ασφαλείας.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται, είναι ότι οι ολέθριες συνέπειες δεν αφορούν μόνο σε εκείνον που δε χρησιμοποιεί τη ζώνη του αλλά και σε εκείνον που κάθεται μπροστά του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι σίγουρα από τις φορές που η επανάληψη βοηθάει. Δείτε το, κι εκτός των άλλων θα καταλάβετε πως κανονικά ο οδηγός και ο συνοδηγός δε θα πρέπει να δέχονται καν να ξεκινήσει το αυτοκίνητο χωρίς οι από πίσω τους να είναι σωστά δεμένοι.

 

 

 

drive.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook