Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου διοργανώνει τον Αγώνα δρόμου «ΔΡΗΡΕΙΟΣ 2017» την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 στη Νεάπολη Λασιθίου, υπό την αιγίδα του  Δήμου Αγίου Νικολάου  και των τοπικών φορέων της Νεάπολης.

Ο ΔΡΗΡΕΙΟΣ δρόμος 2017 έχει πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των πολιτών    μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και την προώθηση των αξιών του τόπου της  περιοχής της Νεάπολης και των ορεινών της όγκων.

Στόχος του  ΠΑΟΔΑΝ είναι να στηρίξει τον αγώνα αυτό ο οποίος διοργανώνεται την ημέρα εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου, ως ένα θεσμό της περιοχής και να αποτελέσει μια φυσική δραστηριότητα  για όλους τους αθλητές που επιθυμούν  να επιδείξουν τις ικανότητές τους  και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Ο «ΔΡΗΡΕΙΟΣ δρόμος 2017» θα έχει αφετηρία την πλατεία της Νεάπολης και θα περάσει από την αρχαία πόλη ΔΡΗΡΟ, μια πολύ σημαντική για την περιοχή κοιτίδα πολιτισμού, (βρίσκεται στο βουνό Καδηστός, 2 χλμ. ανατολικά από τη Νεάπολη, ιδρύθηκε τον 12. αι. π.Χ και άκμασε από τα Γεωμετρικά/Αρχαϊκά μέχρι και τα Ελληνιστικά χρόνια) και θα καταλήξει στην πλατεία της Νεάπολης.

O ΔΡΗΡΕΙΟΣ δρόμος υλοποιείται σε μια περιοχή ιδιαίτερα φυσικού  κάλους, στο βουνό Καδηστός και στηρίζεται από όλους τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν αθλητές και αθλήτριες Έλληνες και αλλοδαποί αθλητές – αθλήτριες  που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται στα άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το απαραίτητο έντυπο αίτησης και αποποίησης ευθύνης/
Οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται στο  site  www.dimosagn.gr.
Τα αθλητικά σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής, με απεριόριστο αριθμό σε κάθε κατηγορία μετά από απόφαση της Οργανωτικής Εκτελεστικής Επιτροπής.

Εκτελεστική Επιτροπή

Για τις ανάγκες του αγώνα ορίζεται  Εκτελεστική Οργανωτική Επιτροπή η οποία αποτελείται  από τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΝ καθώς επίσης και εκπροσώπους της τοπικής αθλητικής κοινότητας και  στελέχη του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η επιτροπή φέρει την ευθύνη για τα θέματα που άπτονται της διεξαγωγής του αγώνα.

•       Ραφαϊλάκης Λευτέρης Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΝ
•       Συλλιγάρδος Νίκος       Εκπρόσωπος  Τοπικών Αρχών ΝΕΑΠΟΛΗΣ
•       Τζώρτζης Γιώργος        Εκπρόσωπος Κ.Φ.Α

Συντονιστής του αγώνα ορίζεται ο κ. Ελευθέριος Ραφαϊλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ (τηλ: 6977507054).

Οι δηλώσεις συμμετοχής με όλα τα απαραίτητα  δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα.

Πρόγραμμα Τρίτη 15 Αυγούστου 2017:
16:30 – 17:30 μ.μ       Εγγραφές
Ενημέρωση Αθλητών
Προθέρμανση
18:00 μ.μ       Εκκίνηση  10.000 μ    (Ανδρών – Γυναικών)

Διαδρομή: Εκκίνηση από την περιοχή της αρχαίας ΔΡΗΡΟΥ
  18:40-19:30 μ.μ       Τερματισμός  10.000 μ    (Ανδρών – Γυναικών)

Πλατεία Νεάπολης – Παραλαβή αναμνηστικών μεταλλίων
20:00   Απονομές σε νικητές
Παραλαβή αναμνηστικών – Μπουφές
21:00   Επιστροφή συμμετεχόντων

10.000μ.

19 ετών έως 29 ετών
30 ετών έως 39 ετών
40 ετών έως 49 ετών
50 ετών έως 59 ετών
60 ετών  και  άνω

Όλα τα τεχνικά στοιχεία που αφορούν τον αγώνα, με ευθύνη της Οργανωτικής Εκτελεστικής Επιτροπής θα αναρτώνται στο Site του Δήμου Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης και στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

Σύστημα διεξαγωγής & Κανονισμοί Αγώνα

Στον αγώνα ισχύουν οι κανόνες διεξαγωγής αγώνων δρόμου και ο κώδικας αθλητικής δεοντολογίας.

Οι αθλητές πρέπει να τρέξουν, χωρίς βοηθητικό εξοπλισμό , και με αθλητική περιβολή  στην  διαδρομή ακολουθώντας την σήμανση που θα έχει γίνει με μεγάλες ευδιάκριτες πινακίδες ή ακολουθώντας της οδηγίες των εθελοντών που θα είναι στην διαδρομή.

Για την διευκόλυνση των αθλητών-τριών σήμανση θα οριοθετεί την διαδρομή  και οι αθλητές-τριες έχουν υποχρέωση να μην παρακάμπτουν την οριοθέτηση αυτή.

Στην περίπτωση που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα κάνει νεύμα με το χέρι του ούτως ώστε να τον εντοπίσουν οι διασώστες  και να τον φροντίσουν.

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική χειρός.

Ιατρική εξέταση διαγωνιζομένων& Ιατρική κάλυψη των αγώνων.

Η ιατρική κατάσταση και δυνατότητα συμμετοχής των συμμετασχόντων στο στον αγώνα είναι ευθύνη των ιδίων. Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν ιατρική συνδρομή σε έκτακτο ιατρικό γεγονός κατά την διάρκεια των αγώνων σε συνεργασία με ιατρική ομάδα που θα καταρτιστεί.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δυνατή μόνο για τους ενήλικες με κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης από τον συμμετέχοντα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την ευθύνη ορισμού και παρουσίας ειδικευμένου ιατρού κατά την διάρκεια τέλεσης του αγώνα, σε συνεργασία και με το ΕΚΑΒ. Η παρουσία ιατρού στους αγώνες πιστοποιείται από τον κριτή αγώνα  πριν την έναρξη του αγώνα, ο οποίος υποχρεούται να μην ξεκινήσει ή να διακόψει το παιγνίδι εάν δεν υπάρχει ιατρός.

Εάν λόγω τραυματισμού ή ασθένειας διαγωνιζομένου (αθλούμενου ή κριτή) κατά την διάρκεια του αγώνα, προκύψουν στην συνέχεια ασφαλιστικές ή άλλες απαιτήσεις, οι διοργανωτές και ο δήμος Αγίου Νικολάου δεν φέρει  καμία ευθύνη.

Υποχρεώσεις συμμετεχόντων

Ο αθλητές που θα συμμετάσχουν στο αγώνα υποχρεούται:
Να συμπεριφέρονται σωστά σύμφωνα με τον κώδικα συμπεριφοράς και δεοντολογία  των αθλητών.
Να φέρουν κατάλληλη αθλητική περιβολή κατά την διάρκεια του αγώνα η οποία να διασφαλίζει την ασφάλεια τους.
Να φέρουν κατάλληλη υπόδηση και ιματισμό  κατά την διάρκεια του αγώνα.
Να προσέρχονται έγκαιρα στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα 45’ πριν την έναρξη  του αγώνα.

Ενστάσεις
Κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση ή ενστάσεις μόνο για περιπτώσεις κακής συμμετοχής και πλαστοπροσωπίας. Οι ενστάσεις κατατίθενται στην γραμματεία του αγώνα και κρίνονται από την Εκτελεστική οργανωτική Επιτροπή.

Έπαθλα αναμνηστικά
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά μπλουζάκια.

Σε όλους τους αθλητές των  κατηγοριών που θα καταλάβουν από την Πρώτη  θέση θα απομονωθεί κύπελλο και μετάλλιο.

Στους αθλητές της Δεύτερης και Τρίτης θέσης θα απονεμηθούν αναμνηστικά  μετάλλια.

Τα έπαθλα αυτά και οι απονομές θα αποδοθούν σε ειδική τελετή λήξης περίπου στις 20:00 στην πλατεία  Νεαπόλεως.

Άλλες διατάξεις:

Το κάπνισμα  και η χρήση αλκοολούχων ποτών  δεν επιτρέπεται σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του αγώνα

Δεν καλύπτονται έξοδα διαμονής την προηγούμενη ή την επόμενη του αγώνα, ενώ δεν απαιτούνται συνοδοί των αθλητών
Προτείνεται τα στους συμμετέχοντες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν όλες τις φάσεις του αγώνα).
Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα ρυθμίζεται από την Οργανωτική Εκτελεστική Επιτροπή του αγώνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook