Αγωνία για τους εκατοντάδες εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι υπογράφουν τις απολύσεις τους -Χθες (10.08.2017) κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας “Τα Νέα” – Στις 24 Ιουλίου επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο η μεταβίβαση του Οργανισμού στον Βαγγέλη Μαρινάκη – Το χρονικό της εξαγοράς του ΔΟΛ

Η νέα σελίδα στην ιστορία του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη είναι γεγονός. Ο ΔΟΛ πέρασε -και επίσημα- στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ υπογράφουν τις απολύσεις τους, ενώ η νέα διοίκηση αναμένεται να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές τους, (δύο μηνιάτικα), μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι εργαζόμενοι θα λάβουν ως αποζημίωση ένα ποσοστό από το τίμημα της επιχείρησης που εκκαθαρίστηκε.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση Τα Νέα, το Βήμα και το in.gr: «Μετά από μια μακρά και επίπονη δοκιμασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη από σήμερα αλλάζει σελίδα, για να περάσει το συντομότερο σε μια νέα εποχή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Με την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρισης στη νέα εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας ολόκληρος κύκλος ζωής που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία του τόπου».

Και προσθέτουν: «H νέα εποχή για το IN.GR, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών, ώστε με ασφάλεια να κινηθεί στο μέλλον. Θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία, προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα.

Ανήκουν εύσημα και αναγνώριση σε όσους έφεραν όρθιο τον ΔΟΛ έως εδώ και είναι πολλοί, αλλά πρωτίστως η τιμή ανήκει στους χιλιάδες των αναγνωστών μας, που μας στήριξαν σε όλες τις εποχές.

Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει σύντομα για το μακρύ ταξίδι στο μέλλον».

Με την αγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το μέλλον για τους εκατοντάδες εργαζομένους του γίνεται ακόμα πιο θολό, αφού ο πλειοδότης αποκτά την επιχείρηση χωρίς τα χρέη και βεβαίως χωρίς τους εργαζομένους του. Κανείς δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει τα σχέδια του επιχειρηματία και αν θελήσει να κρατήσει ορισμένους από αυτούς που στελεχώνουν τόσα χρόνια τον ΔΟΛ, το υπάρχον δυναμικό του, τους απλήρωτους που εργάζονταν για να κρατήσουν το «όνομα» του Οργανισμού, αυτούς που είναι η «ψυχή» του.

“Μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αλλάζει σελίδα” αναφέρουν σήμερα “Τα Νέα” στο πρωτοσέλιδο του τελευταίου φύλλου τους, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορικό, καθώς -πλέον- μιλάμε και επίσημα για τέλος εποχής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρισης στη νέα εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας κύκλος ζωής” και η “νέα εποχή”, όπως ενημερώνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα θα καθυστερήσει μερικές ημέρες:

“Η νέα εποχή για ΤΑ ΝΕΑ, Το Βήμα και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών… θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα” αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Το χρονικό της εξαγοράς

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 31.05.2017, ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών,παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: Μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA (που όπως προαναφέραμε είναι συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη) με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook