«Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω τον ΟΦΗ να βγούμε μαζί στην Ευρώπη». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του μεγάλου μεταγραφικού αποκτήματος της κρητικής ομάδας του Ρόι Κάρολ που παρουσιάστηκε επίσημα την Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΦΗ στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

Στην παρουσίαση του παίκτη το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ ο Νίκος Μαχλάς που αναφερόμενος στο στόρι της μεταγραφής του ΒορειοΙρλανδού τερματοφύλακα στην κρητική ομάδα τόνισε : «Θέλω να καλωσορίσω τον Ρόι στην ομάδα μας. Είναι ένας πολύ γνωστός τερματοφύλακας και είμαι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκεται μαζί μας. Με την εμπειρία που έχει πιστεύω ότι έχει να προσφέρει πολλά στον ΟΦΗ.

Για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον για τον παίκτη ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε : «Ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση και με το που άκουσα ότι είναι ελεύθερος αυτός ο παίκτης έγιναν γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις για να τον αποκτήσουμε. Για να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα έρθει και θα παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά τον πείσαμε ότι ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία στην Ελλάδα και τον κάναμε να υπογράψει στην ομάδα μας».

«Θα δουλέψω σκληρά …»

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Ρόι Κάρολ επισήμανε ότι : «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας για την υποδοχή που μου επιφύλαξαν και θα δουλέψω σκληρά για να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ ο ίδιος τόνισε : «Είχα μείνει ελεύθερος από την Οντένσε τον Δεκέμβριο και πριν από λίγες μέρες δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τους ανθρώπους της ομάδας . ήρθα εδώ με υποδέχθηκαν όλοι ζεστά και αυτό άρεσε και σε εμένα και στα μέλη της οικογένειας μου. Έχω ακούσει πολλά για την ομάδα και γνωρίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια πάλευε για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Μίλησα και με τον πρόεδρο και είμαι ενθουσιασμένος για την επιλογή. Τώρα είναι η ώρα για να δουλέψω σκληρά και να αποδείξω τι αξίζω μέσα στο γήπεδο».

Για το κατά πόσο είναι έτοιμος αγωνιστικά για να παίξει άμεσα στην κρητική ομάδα ο Κάρολ υπογράμμισε : «Έκανα κάποιες προπονήσεις με την Πρέστον το τελευταίο διάστημα και έπαιξα και σε κάποια φιλικά παιχνίδια , και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ όποτε μου το ζητήσει ο προπονητής μου. Πάντοτε διψάω για μπάλα και για αυτό έφυγα από την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ όταν δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής».

Για το τι γνώριζε για τον ΟΦΗ πριν έρθει στην κρητική ομάδα ο Ρόι Κάρολ επισήμανε : «Γνωρίζω την προσπάθεια της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια για να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα και πιστεύω τώρα που ήρθα και εγώ στα δύο χρόνια που θα είμαι εδώ να καταφέρω να παίξω με τον ΟΦΗ στην Ευρώπη. Ήρθα έρθει για διακοπές πριν από δύο μήνες και δεν περίμενα ότι θα έρθω και θα παίξω μπάλα στον ΟΦΗ. Είχα προτάσεις από την Ισπανία και από την Κύπρο αλλά επέλεξα να έρθω και να παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

O Κάρολ θα αναχωρήσει τελικά σήμερα για την πατρίδα του και δεν θα πάει στο Καρπενήσι για να ενσωματωθεί στην αποστολή του ΟΦΗ όπως αρχικά είχε ειπωθεί επίσημα από την κρητική ομάδα. Ο ΒορειοΙρλανδός τερματοφύλακας θα επιστρέψει στο Ηράκλειο την Τρίτη το μεσημέρι για να ξεκινήσει προπονήσεις με την κρητική ομάδα.

«Θα έρθουν έτοιμοι παίκτες στην ομάδα»

Ο Νίκος Μαχλάς μετά το τέλος της παρουσίασης του Ρόι Κάρολ αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με την μεταγραφική ενίσχυση της κρητικής ομάδας που καίνε αυτή την περίοδο.  

Για το τι νέα υπάρχουν από το μεταγραφικό επίπεδο : «Στόχος μας είναι να έρθουν παίκτες στην ομάδα που να είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να έχουν πάνω απ΄όλα εμπειρίες από την Σούπερ Λίγκα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που θα έχει κύριων προσόν την ταχύτητα. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είμαστε κοντά σε ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλη αξία . Μπορεί να έχουμε καθυστερήσει στις μεταγραφές όμως θα πάρουμε τουλάχιστον πέντε παίκτες πρώτης γραμμής».

Για το αν ανησυχεί για το γεγονός ότι δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη με την ομάδα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα : «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι και θα κοιτάξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να φορμαριστεί η ομάδα. Το καλό είναι ότι οι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα αυτή την στιγμή έχουν πολύ καλή χημεία και δείχνουν αγωνιστικό πάθος και θέληση για διάκριση».

Για τις περιπτώσεις του Σουμπίνιο , του Ρουμπάκη και του Μπέρνς που φαίνεται να ενδιαφέρουν την κρητική ομάδα : «Δεν κρίνω εγώ ποιοι παίκτες θα έρθουν στην ομάδα. Λειτουργούμε βάση των εισηγήσεων που κάνει ο προπονητής. Ο Σουμπίνιο είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει και ταιριάζει στην ομάδα μας. Όσο για τον Ρουμπάκη είναι θέμα του προπονητή αν τον θέλει η όχι».

Τέλος για το οικονομικό που είναι ένας σημαντικός βραχνάς για την κρητική ομάδα ο Νίκος Μαχλάς τόνισε : «Είμαστε μια διοίκηση που ο καθένας έχει τον ρόλο του. Σίγουρα τα χρήματα αυτή την στιγμή δεν είναι αυτά που περιμένουμε αλλά χάρη στον κόσμο και την βοήθεια την οικονομική που μας δίνει θα μπορέσουμε να κάνουμε καλές μεταγραφές. Πρώτο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας για να έχουμε μέλλον τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook