“Λαβράκι” ή για την ακρίβεια ψαρικά, οστρακοειδή και μαλάκια αλλά και “μαϊμού” προϊόντα εντόπισαν σε δύο οχήματα στο λιμάνι του Ηρακλείου άνδρες του λιμενικού σώματος

Στην κατάσχεση ενός φορτηγού με “μαϊμού” προϊόντα και πλήθους αλιευτικών προϊόντων που “έφτασαν” στο Ηράκλειο μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο προχώρησαν το πρωί άνδρες του λιμενικού σώματος.

Ο έλεγχος έγινε κατά την αποβίβαση των οχημάτων από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι λιμενικοί εντόπισαν στην πρώτη περίπτωση ένα φορτηγό γεμάτο “μαϊμού” προϊόντα, κυρίως παπούτσια και ρούχα. Στον έλεγχο που έγινε στον οδηγό του οχήματος διαπιστώθηκε πως ναι μεν ο ίδιος είχε άδεια για πλανόδιο εμπόριο, ωστόσο δεν υπήρχαν παραστατικά για τα προϊόντα και ήταν εμφανές πως όλα ήταν απομιμήσεις γνωστών εταιριών.

Αλλά και στη δεύτερη περίπτωση οι άνδρες του λιμενικού σώματος έβγαλαν …λαβράκι, ή για την ακρίβεια άλλα ψαρικά, οστρακοειδή και μαλάκια.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ΙΧ ιδιοκτησίας Κινέζου βρέθηκαν συσκευασίες με ζωντανά καβούρια, σολωμό, κατεψυγμένα καλαμάρια κ.α. Τα προϊόντα προορίζονταν για κινέζικο εστιατόριο και οι λιμένικοί συνέλαβαν τον άνδρα για παράνομη διακίνηση αλιευτικών προϊόντων και κατέσχεσαν τα προϊόντα μέρος των οποίων ήταν αλιωμένα.

Και για της δύο περιπτώσεις ενημερώθηκε η αρμόδια ΔΟΥ και θα ελεγχθούν στη περίπτωση των “μαϊμού” προϊόντων άλλες τυχον παραβάσεις του εμπόρου και στην περίπτωση των αλιευτικών προϊόντων το κινέζικο εστιατόριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook