Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, κ. Αναστάσιου Βάμβουκα, της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κας  Ελευθερίας Αλιφιεράκη και του Αντιπροέδρου του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κ. Ευάγγελου Παπανικολάου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων “στην συνάντηση αυτή ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου είχε την ευκαιρία να θέσει θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της διευκόλυνσης των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας, όπως είναι οι οριοθετημένοι χώροι στάθμευσης και οι χώροι επιβίβασης και αποβίβασης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος επισκεπτών την πόλης μας οι οποίοι καταφθάνουν με τουριστικά λεωφορεία.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο για τις διευθετήσεις που έχουν υλοποιηθεί καθώς και για εκείνες που βρίσκονται σε καθεστώς υλοποίησης και εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου, και αφορούν στην απομάκρυνση του πλήθους των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων από τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς, έχοντας παραχωρήσει χώρους για την στάση των λεωφορείων πέριξ και πλησίον της πλατείας 1866, και έχοντας εξασφαλίσει χώρο για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στην οδό Νικηφόρου Φωκά στην ακτή Κανάρη στην Νέα Χώρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, στην οποία ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο την συμμόρφωση των μελών του με τον σχεδιασμό του Δήμου ώστε να αποσυμφορηθούν κεντρικά σημεία της πόλης και να διευκολυνθεί η επιβίβαση και αποβίβαση των επισκεπτών καθώς και να εξασφαλισθεί η ασφάλεια τους. 
Σε επιτόπια επικοινωνία του Δημάρχου με τις Υπηρεσίες του Δήμου, ζητήθηκε η συνδρομή τους προς διευθέτηση των ζητημάτων ασφαλείας που έθεσε το Σωματείο Οδηγών, διαγραμμίσεις, σημάνσεις κοκ.

Η συνάντηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου που αφορά στον Τουρισμό και την βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών, προς διευκόλυνση των επισκεπτών της πόλης μας αλλά και των μόνιμων κατοίκων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook