Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκαν σήμερα ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία Γιώργος Γεωργούντζος και ο επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη Γιάννης Λίτινας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το πλαίσιο περαιτέρω διεύρυνσης του τουριστικού ρεύματος από την Ουκρανία στην χώρα μας και την Κρήτη, καθώς επίσης και της ενίσχυσης των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στην συγκεκριμένη χώρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργούντζος οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού είναι εξαιρετικές καθώς μόνο την τελευταία διετία καταγράφεται αύξηση κατά 200% στις αφίξεις τουριστών από την Ουκρανία στην Ελλάδα.

«Εμείς ως πρεσβεία στο Κίεβο και τα δύο προξενεία μας κάνουμε κάθε τι δυνατό για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας.

 Οι προοπτικές πράγματι για περαιτέρω αύξηση είναι εξαιρετικές, όπως πολύ καλές προοπτικές υπάρχουν και για την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Ουκρανία. Ήδη θα πρέπει να ενημερώσω ότι έχει ξεκινήσει η εξαγωγή Κρητικού ελαιολάδου, και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργούντζος.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρέσβη για την προσπάθεια που κάνει για την ενίσχυση του τουρισμού αλλά και των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων, ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο προγραμματίζεται συνάντηση με τον ομόλογο του Περιφερειάρχη Κιέβου-πρόκειται για την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας- προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για περαιτέρω συνεργασία σε επίπεδο τουριστικό αλλά και προώθησης των ποιοτικών προϊόντων του νησιού μας σε μια χώρα με 45 εκατομμύρια καταναλωτές.

Τέλος ο επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη Γιάννης Λίτινας επεσήμανε ότι η μεθοδευμένη συνεργασία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ουκρανίας έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook