Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους ΝΑΖΙ.

“Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση του δήμου Ανωγείων τιμής και μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στα μαρτυρικά Ανώγεια πριν 73 χρόνια, διδασκόμαστε από την αυτοθυσία των αδούλωτων Ανωγειανών και συνεχίζουμε τη πάλη ενάντια στο φασισμό και τον ανεκπλήρωτο αγώνα της Εθνικής Αντίστασης του λαού μας, με μπροστάρη το ΚΚΕ,  το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ για Ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Μήνυμα το οποίο δεν προβλήθηκε στις σημερινές εκδηλώσεις, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σήμερα που τα σύννεφα ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, με τους ιμπεριαλιστές να σφάζουν τους λαούς, για τη μοιρασιά των πηγών υδρογονανθράκων, των δρόμων μεταφοράς τους και των αγορών, είναι αναγκαία όσο ποτέ η οργάνωση της πάλης του λαού μας, μαζί με τους λαούς της Μεσογείου ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, την αξιοποίηση και επέκταση της βάσης της Σούδας και άλλων εγκαταστάσεων, ενάντια στη συμμετοχή στις αποστολές στρατιωτικών έξω από τα σύνορα μας και τον οικονομικό προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. 

Ταυτόχρονα, η επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων μας δίνει την ευκαιρία  να επαναφέρουμε το ζήτημα της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων, για τις οποίες καμία απολύτως κυβέρνηση δεν ανέλαβε ουσιαστικές πρωτοβουλίες και καμία κυβέρνηση δεν απαίτησε την πλήρη και ολοκληρωμένη ικανοποίηση των ελληνικών απαιτήσεων. Το ζήτημα δεν είναι νομικό και διαδικαστικό, όπως λένε αποπροσανατολιστικά, αλλά βαθύτατα πολιτικό. Το ΚΚΕ μαζί με την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα συνεχίσουν αταλάντευτα, όσα εμπόδια κι αν βάζουν κυβερνήσεις, οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, να παίρνουν πρωτοβουλίες για την τελική δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook