Στην ιερά αγρυπνία εψάλησαν τα εγκώμια του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον χορό των γυναικών της Ενορίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις του Επιταφίου του Θεομητορικού Σώματος

Με κατάνυξη και συγκίνηση παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου Θεομητορική Αρχιερατική αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Χανίων.

Νωρίτερα είχε τελεστεί προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας και προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, η Ιερά Παράκληση με στόλισμα του επιταφίου στο οποίο διακόνησαν πολλές γυναίκες από την περιοχή, η Ακολουθία του Εσπερινού, της Λιτής και του Όρθρου.

Στην ιερά αγρυπνία εψάλησαν τα εγκώμια του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον χορό των γυναικών της Ενορίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις του Επιταφίου του Θεομητορικού Σώματος, υποβασταζόμενος από άντρες με παραδοσιακές κρητικές στολές,  στον αύλειο χώρο του Ναού.

Το παρών στις Ακολουθίες έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανάφερε ότι η Παναγία μας δεν εγκατέλειψε τον κόσμο αλλά παρέμεινε μέσα στον άνθρωπο. Και παρέμεινε ως μάνα του κόσμου, ως μάνα της Εκκλησίας. Σήμερα δοξάσαμε την Παναγία μας και διά Αυτής δοξάζεται ο Υιός και Λόγος του Θεού. Και καλείται κάθε ένας από εμάς να βιώσει αυτή την χάρη και χαρά. Την χαρά της προσευχής, την χαρά της ενώσεως του ανθρώπου με τον Θεό…

Τέλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που πλαισίωσε με την πολυπληθή παρουσία και με  αγάπη την ευλογημένη ημέρα αυτή, αλλά και για την αγάπη και εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο του π. Δαμασκηνού ο οποίος ήρθε όπως ανέφερε για να προετοιμάσει την ορφανή αυτή Ενορία από την ξαφνική εκδημία του π. Εμμανουήλ Γεωργιακάκη τον οποίο πάντοτε τιμούμε και μνημονεύουμε, μέχρι να παραδωθεί σε κάποιον νέο κληρικό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απένειμε στον π. Δαμασκηνό ο οποίος καθημερινά αγρυπνεί ακούραστα για την ενορία αυτή , μιλάει και συμβουλεύει το ποίμνιο και ο οποίος προετοίμασε την σημερινή ημέρα για να αποδώσουμε όλοι μας την τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook