Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011, στη Λευκωσία της Κύπρου, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά».

 Στη χοροεσπερίδα παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου, που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόξενος της Ελλάδος, Ευάγγελος Βλοράς, ο Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, Συμεών Κεζεντίδης και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, Ελευθέριος Δημητρίου.

Ο κος Δημητρίου, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι τέτοιες εκδηλώσεις, συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση της ποντιακής πολιτισμικής κληρονομιάς και εκπέμπει μηνύματα αδερφοσύνης, αλληλεγγύης, εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας. Ο κ. Δημητρίου, ευχήθηκε ότι καλύτερο για τον Κυπριακό Ελληνισμό και τη μαρτυρική Κύπρο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα που περνά κρίσιμες στιγμές και ευχήθηκε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Ελλαδικό συγκρότημα του Στάθη και της Πελαγίας Νικολαίδη, ενώ υπήρξε και  χορευτικό που παρουσίασε  παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook