Έβγαλαν βόλτα τον σκύλο τους και βρήκαν τραγικό θάνατο – Συνελήφθη ο 20χρονος που τους παρέσυρε με το αυτοκίνητό του

Τελευταία ενημέρωση 12:30

Συνελήφθη ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που παρέσυρε δύο νέους ανθρώπους, οδηγώντας τους στο θάνατο.

Το μοιραίο τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 6:30 το πρωί στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου και ο 20χρονος οδηγός, με καταγωγή από τη Γεωργία, συνελήφθη πριν από λίγο.

Οι δύο νέοι είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους, όταν έπεσε πάνω τους το αυτοκίνητο που κινείτο στον κεντρικό δρόμο που διέρχεται μπροστά απο το Πολυτεχνείο.

Και οι δύο διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Χανίων, αλλά υπέκυψαν στα βαρύτατα τραύματά τους.

Εν τω μεταξύ σε θρίλερ εξελίσσεται η ταυτοποίηση του νέου που βρήκε τραγικό θάνατο

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο νεαρός είναι ένας 19χρονος από τους Αγίου; Αναργύρους Αττικής και δεν είναι φοιτητής στην Κρήτη.

Η κοπέλα ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής, από το Μαρούσι της Αττικής

Τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε ο  Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης πενθεί δύο νέους ανθρώπους.

Καθίσταται πλέον ζωτικής σημασίας η άμεση υλοποίηση από την Πολιτεία της μελέτης του κυκλικού κόμβου με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων στη λεωφόρο έξω από την πύλη του Ιδρύματος, την οποία το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει εμπεριστατωμένα καταρτίσει & εγκαίρως υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές παραχωρώντας παράλληλα & την απαραίτητη έκταση γης. 

Η οικογένεια του Πολυτεχνείου Κρήτης και η κοινωνία των Χανίων πενθεί δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα με τραγικό τρόπο βρήκαν τον θάνατο από τροχαίο ατύχημα κοντά στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης των Κουνουπιδιανών. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος στις οικογένειες των δύο νέων για την πρόωρη απώλειά τους.

Από τις πρώτες ενδείξεις, το σημερινό τραγικό δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα διερχόμενου οχήματος. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, έχοντας επιδείξει τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και προνοητικότητα, έχει εγκαίρως καταρτίσει και υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της πύλης της Πολυτεχνειούπολης Κουνουπιδιανών με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Για τη βελτιστοποίηση μάλιστα της αποτελεσματικότητας του έργου έχει προσφέρει στην Πολιτεία και την απαραίτητη έκταση γης.

Η υποβληθείσα μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης προβλέπει την παραχώρηση γης από το Ίδρυμα για διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή δημόσιου χώρου στάθμευσης, στον οποίο θα συγκεντρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους φοιτητές και τους περίοικους, όπως τα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πωλητές εισιτηρίων και η στάση του λεωφορείου. Επιπλέον, στην εμπεριστατωμένη πρόταση του Ιδρύματος προβλέπεται και η διευκόλυνση εισόδου των οχημάτων στο παρακείμενο κτίριο του κολυμβητηρίου.

Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένων ώστε να παρέχουν κάθετη πρόσβαση στις διερχόμενες κυκλοφοριακές κατευθύνσεις, λειτουργεί ως μηχανισμός υποχρεωτικής ελάττωσης της ταχύτητας των οχημάτων και δίνει ισότιμη προτεραιότητα στη διακίνηση των οχημάτων μέσα στον κόμβο, θέτοντας βέβαια τους αναγκαίους κανόνες. Η εμπειρία από την τοποθέτηση ανάλογων κόμβων στο δρόμο Χανίων-Αεροδρομίου έχει διαπιστωθεί ότι έχει συμβάλει στη σημαντική μείωση τροχαίων ατυχημάτων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook