Απόλυτη οργανωτική επιτυχία είχε ο “Λαφονήσιος Δρόμος 2017” που διοργάνωσε το Σάββατο (12/8) ο Δήμος Κισσάμου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλοκαμιανών και με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. 

Όσοι αγωνίστηκαν και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα έζησαν μοναδικές στιγμές σε μια μοναδική παραλία, όπως εκείνη του Ελαφονησίου που αποτελεί ένα από τα “σύμβολα” της Κισάμου.

Ο αγώνας φέτος ήταν σίγουρα (και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) βελτιωμένος από οργανωτικής πλευράς και πολυπληθέστερος σε συμμετοχές.

Είναι σίγουρα ο καλύτερος αγώνας της δυτικής Κρήτης,στον οποίο συμμετείχαν 200 αθλητές που έτρεξαν και το χάρηκαν δεόντως. Η μία διαδρομή (12,5 χλμ.) ξεκίνησε από τα Λιβάδια και η άλλη από την Χρυσοσκαλίτισσα (5 χλμ.), με τερματισμό -αμφότερες- το Ελαφονήσι.
 
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλοκαμιανών, Μανώλης Πλοκαμάκης (διοργανωτής αγώνα) τόνισε: Θεωρούμε ότι ο “Λαφονήσιος 2017″ είχε μεγάλη επιτυχία. Σημαντικός ήταν ο ρόλος των  εθελοντών, ενώ για πρώτη φορά συνεργάστηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής ( Πλοκαμιανων- Λιβαδίων Αμυγδαλοκεφαλίου – Περιβολίων – Κάμπου – Βλάτους –Τοπολίων ), ο Ερυθρός Σταυρός Κισαμου, οι Ποδηλάτες από την Κίσαμο, το Αννουσάκειο Ίδρυμα που διέθεσε ασθενοφόρο, το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου και άλλοι Δημότες.  Σημαντική ήταν η οικονομική συμβολή της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, του Δήμου Κισσάμου και ειδικά των Παναγιώτη Σημανδηράκη, των Αντιδημάρχων Κισσαμου Δερουκάκη Μανόλη και Περράκη Φωτή, των συνεργατών και υπαλλήλων του Δήμου Κισσάμου, Μαρακακή Βίκης, Ανδρουλάκη Μανώλη και Φουντουλάκη Βασίλη που αθόρυβα έκαναν σημαντική δουλεία  και όλων των χορηγών και φυσικά του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων. Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και παρακολούθησε τους αγώνες, αλλά και τους αθλητές από όλη την Κρήτη που συμμετείχαν”.

Τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα βρείτε εδώ και εδώ
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook