Συναυλία με μουσικά ακούσματα από τις χώρες της Ανατολής, την Παρασκευή, 18 Αυγούστου

O αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Philippe Leclerc, και οι οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου, μέσω του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη, έχουν προσκληθεί και θα παρακολουθήσουν συναυλία με μουσικά ακούσματα από τις χώρες της Ανατολής, την Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:30.

Η συναυλία είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και αποτελεί μέρος των μουσικών Παρασκευών που διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ στον «Κήπο» (Χουδέτσι). Περιλαμβάνει ακούσματα από Αραβική Μουσική (Adel Salameh-αραβικό ούτι), Μουσική του Ιράν και Αζερμπαϊτζάν (Arslan Hazreti- καμάντσα,  Serkan Yılmaz- σάζι, Şakir Ozan Uygan- κρουστά, Veka Aler- φωνή) και Μουσική του Αφγανιστάν (Daud Khan Sadozai -ραμπάμπ, Ciro Montanari – τάμπλα).

Πριν την προγραμματισμένη συναυλία, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, διοργανώνει για τους προσκεκλημένους της διαπολιτισμική γιορτή γεύσεων και μουσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 και σε αυτήν θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα από την Κρήτη και την Ανατολή (γεύσεις από Περσία, Παλαιστίνη, Συρία κ.λπ.). Την προετοιμασία των φαγητών της Ανατολής έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Στον ίδιο χώρο θα υλοποιηθούν δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης και πολιτισμού για τα παιδιά των προσφύγων, ενώ εκπαιδευόμενοι μουσικοί από το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ θα «ταξιδέψουν» τους συμμετέχοντες σε μουσικές διαδρομές διαπολιτισμικού χαρακτήρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χουδετσίου.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, κ. Μανόλης Κοκοσάλης, έχει απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, καθώς και στους υπόλοιπους δημάρχους του Νομού Ηρακλείου να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τις ως άνω διαπολιτισμικές εκδηλώσεις.

Το Πρόγραμμα Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες, και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook