Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδει ο Ραχόι – Σύλληψη δεύτερου υπόπτου σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της, το Amaq.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κι εξετέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού», μετέδωσε το Άμακ, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι γνωστοποίησε σήμερα ότι θα συντονίσει τις προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά την φονική επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τη Βαρκελώνη.

«Μέγιστος συντονισμός για τη σύλληψη των δραστών, ενίσχυση της ασφάλειας και συμπαράσταση σε όσους επλήγησαν» έγραψε.

Τέλος, στη σύλληψη δεύτερου υπόπτου προχώρησε η ισπανική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Καταλονίας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι 80 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μετά την επίθεση, τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook