Μια Ελληνίδα μητέρα και τα παιδιά της τραυματίστηκαν, καλά στην υγεία του ο πατέρας

Από 18 συνολικά χώρες είναι τα θύματα και οι τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ράμπλας της Βαρκελώνης, όπου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκόρπισαν τον τρόμο στον κόσμο που περπατούσε αμέριμνος το απόγευμα της Πέμπτης. 

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό προξενείο στην πόλη, μεταξύ των δεκάδεων τραυματιών βρίσκονται τα μέλη μιας ελληνικής οικογένειας. Η κυρία Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη, ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογενείας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρύτερα τραύματα φέρουν τα δύο παιδιά.

Την ίδια ώρα υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα δηλώνουν ρητά ότι έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματισμός μόνο μίας Ελληνίδας από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.  

«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κυρία Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών. «Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Fernando Turró Homedes, επίτιμου προξένου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ’ έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την κυρία Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.

Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν εξάλλου ότι οι νεκροί και οι τραυματίες της επίθεσης προέρχονται από τουλάχιστον 18 χώρες, καθώς το χτύπημα έγινε σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, που άλλωστε αποτελεί τουριστικό προορισμό. Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Αργεντίνοι, Βενεζουελάνοι, Βέλγοι, Αυστραλοί, Ούγγροι, Περουβιανοί, Ρουμάνοι, Ιρλανδοί, Ελληνες, Κουβανοί, Σκοπιανοί, Κινέζοι, Ιταλοί και Αλγερινοί είναι μεταξύ των θυμάτων. 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook